Kerkük'teki Osmanlı yadigarı han

Irak'ın Kerkük kentinde Osmanlı yadigarı, önemli bir ticaret noktası olan Kırdar Hanı'nda yangın meydana geldi. 19 Mayıs 2024 tarihinde çıkan yangın neticesinde 200 yıllık tarihi han büyük oranda zarar gördü.

Kerkük'teki Osmanlı yadigarı han
23 Mayıs 2024 - 09:36

Irak'taki Türk varlığına yönelik tehditler gün geçtikçe artarak devam ediyor. Irak'ın Kerkük kentinde yer alan Büyük Çarşı'da Osmanlı yadigarı Kırdar Hanı'nda 19 Mayıs 2024 tarihinde yangın çıktı. Sabah saatlerinde meydana gelen yangının nedeni henüz tespit edilemedi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandığı düşünülen 200 yıllık tarihi han büyük oranda zarar gördü.

37 DÜKKAN İLE 14 DEPO ZARAR GÖRDÜ

Edinilen bilgiye göre Han'da 37 dükkan ile 14 depo kullanılmaz hale geldi. Han esnafı Hüseyin Hafız, büyük bir maddi kayba uğradığını ve faillerinin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

"OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, söz konusu olayı takip edeceklerini aktardı. Turan açıklamasında, "1883 yılında Hacı Mustafa Kırdar tarafından inşa edilen Kırdar Hanı Türkmen esnaflar için önemli ticari kaynaktı. Türkmen esnafımızı derinden etkileyen bu korkunç yangın hadisesiyle ilgili acil soruşturma başlatılmalıdır. Tüm esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor,sabır ve kolaylıklar diliyoruz. Irak Türkmen Cephesi olarak gereken adımların atılması için olayın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı. 

Resim
Kaynak: https://kerkukgazetesi.com/kerkukte-osmanli-yadigari-kirdar-haninda-yangin-cikti/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum