Elçibey'in Ekibi Yeniden Şahlandı

Elçibey'in Ekibi Yeniden Şahlandı
07 Ağustos 2020 - 16:32

Milli Hakeratcılar Birliği varlığını ilan etti - ÜYELER 

7 Ağustos tarihinde, temel presipleri Memmet Emin Resulzade ve Ebülfez Elçi Bey yolu olan, Azerbaycan, aynı zamanda dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan şahıslar birlikte Milli Harekatcılar Birliği adlı yeni sosyo-politik harekat kurdular. MHB'nin kuruluş beyanını sunuyoruz:

"Artık yüz yılı aşan süreden bu yana, Kuzeyli-Güneyli tüm Azerbaycan'da milli ve insani haklar için dayanışma veriliyor. Bu zaman süresinde halkımız defalarca ayaklanmış ve kendi özgür milli iradesini ortaya koymuştur. 18 Ekim, 1991 yılında Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlığını geri kazanması bu milli iradenin son belirtisidir. 

Halkımız her zaman milli devleti, bağımsızlık ve milli iktidarı, özgürlük, adalet, demokrasi değerlerini desteklemiştir. Ancak bu yolda önümüzde problemler yaratan iç ve dış engeller de az değildir. Karabağ başta olmakla işgal edilmiş topraklarımız, bir milyon insanımızın kendi topraklarından kovulması, halkın sosyal yaşam durumunun kötü olması, siyasi rejim ve yönetimdeki yanlışlıklar, rüşvet, giderek derinleşen ideoloji boşluğun getirdiği manevi bühran, çağımıza uygun ekonomik gelişimin olmaması ve diğer problemler önümüzdeki engellerdendir. 

Azerbaycan'da gerçek bir vatandaş aktivitesinin yayılarak ulusal bir iradeye çevrilmesi ve devlet-millet bütünleşmesi sorunlarımız içinde özel yerde duruyor. İnanıyoruz ki, devlet-millet bütünlüğünü milletimizin mutluluğu, devletimizin kudreti, vatanımızın toprak bütünlüğü açısından kaçınılmaz bir gerçekliktir. Bu gerçekliğin anlaşılması ise, halk içinde siyasi aydınlanmanın geniş yayılmasına bağlıdır. 

1988 yılında başlayan milli harekatın yükselişi siyasi aydınlanma yönünde önemli tecrübe ve bilimsellik yarattı. Şimdi esas mesele bu tecrübe ve bilgiyi yeni nesillere yaymaktır. Bu nedenle, milli harekatta yetişmiş yaşlı nesillerden ve günümüzde harekatcılık ruhuna sahiplenmiş gençlerden ibaret insanların bir kısmı olarak toplanıp münazaralar aparmış, ortak düşünce birliğine gelerek bağımsız Milli Harekatcılar Birliği (MHB) adlı yeni sosyo-politik aydın harekatı kurmaya karar vermişler. MHB iki büyük yolbayın - Mehmet Emin Resulzade ve Ebülfez Elçi Bey'in koyduğu milli yolda yürümeyi kendisinin kutsal görevi bilen, büyük yolbay Elçi Bey'in önderliyini kabul edip VATAN, MİLLET ve DEVLET uğruna dayanışmaya hizmet eden insanların yarattığı bir aydınlanma harekatıdır. 

MHB Sosyo-Politik Harekatı Girişim Grupunun üyeleri açık şekilde bildiriyor ki, MHB'nin başlıca istekleri Azerbaycan'da milli devletin tüm niteliklerinin gerçekleşmesi, aynı zamanda demokratik rejim, gerçek seçimler ile seçilecek milli iktidar, bütöv, güçlü Azerbaycan'ın bölgede söz sahibi ülkeye dönüşmesi, haklın sosyal yaşam düzenin yükselmesi, Karabağ başta olmakla sorunlarımızın milli maraklarımıza uygun çözülmesi ve ülkemizde barışın, tehlikesizliğin yaranmasıdır. Bu hedeflerin gerçekleşmesi vatandaş aktivitelerinden asılıdır ve MHB Girişim Grupu aydınlanma ve dialog ile bu hedeflere ulaşılacağını düşünüyor. 

MHB yaşından asılı olmayarak, tüm milli harekatcıların yüzüne açıktır. Onlar harekata katılarak kendi becerileri doğrultusunda ortak işbirliğinde buluna bilirler. 

Saygılarımızla, 

Milli Hakeratcılar Birliği Sosyo-Politik Aydınlanma Harekatının Girişim Grupu üyeleri:

1.    Arif Acaloğlu (MHB sözçüsü)
2.    Alasger Siyablı
3.    Arif Rahimoğlu
4.    Aydın Alakberli
5.    Aydın Şükür
6.    Ayvazalı Oruçlu
7.    Agil Samadbeyli
8.    Arzuman Cafarov
9.    Ağası Hun
10.    Ahudar Gurbanov
11.    Akif Borçalı
12.    Abil Babaoğlu
13.    Bayram Abbasov
14.    Cavit Aydın
15.    Dilaver Azimli (Dr.)
16.    Elçin Abdullayev
17.    Eldar Sübhanverdiyev
18.    Elmar Hasanli
19.    Elnur Nazimoğlu
20.    Elnur Paşa
21.    Elşan Alisoy
22.    Etibar Garib 
23.    Akber Nacaf (Dr.)
24.    Ali Mustafa
25.    Emirağa Baskallı
26.    Faiq Alakberli (Dr.)
27.    Feqan Yaqubov
28.    Ferit Alibəy
29.    Hacı Zakir Guliyev
30.    Hüseyn Aliyev
31.    İlgar Salmanoğlu
32.    İlyas Abdullayev
33.    İsmixan Faracov
34.    İsrafil Hasanov
35.    Galander Muhtarlı
36.    Gorkmaz İbrahimli
37.    Mahmut Ahmedli
38.    Mail Bağırov
39.    Malik Bayramlı
40.    Mazahir Mammedov
41.    Mirhadi Yusuflu
42.    Müxreddin Borçalı
43.    Naib Alakberov
44.    Namig Talıbov
45.    Natig Alasgerli
46.    Nizami İsmayılbeyli
47.    Nuraddin İsmayıl
48.    Orhan Tağıyev
49.    Oruc Muradov
50.    Ragib İsmayıllı
51.    Ramazan Aras
52.    Rahim Sulduzlu
53.    Revan Bağırlı
54.    Rüfet Muradlı
55.    Seyid Mirfeyzulla
56.    Salim Muradov
57.    Şahnaz Alasgerli
58.    Şamil Mammadli
59.    Şeyda Nasipli
60.    Şamseddin Camiyev
61.    Şamseddin Rahimli
62.    Telman Verdiyev
63.    Teymur Eminbeyli
64.    Tevekkül Süleymanlı
65.    Vagif Almuradlı
66.    Vekil Şahbazlı
67.    Veli Hümmetoğlu
68.    Vügar Abdulla
69.    Vüsal Efendi
70.    Yasemen Karakoyunlu
71.    Yaşar Asadov
72.    Zahir Alisoy

Kaynak: https://asasmedya.info/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum