Edebice Dergisi 24. Sayısı Hacı Bektaş Veli Dosyasıyla Çıktı!

Edebice Dergisi 24. Sayısı Hacı Bektaş Veli Dosyasıyla Çıktı!
02 Kasım 2020 - 17:17
3 ayda bir yayınlanan kültür-sanat-edebiyat dergisi "Edebice" 24. sayısıyla okuyucusuna merhaba dedi. Her sayısında edebiyat dünyamıza mührünü vurmus önemli bir şahsiyeti dosya konusu yapan dergi bu sayısında

"Sevgi muhabbet kaynar, yanan ocağımızda
Bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda.
Hırslar, kinler yok olur, aşkla meydanımızda,
Aslanlarla ceylanlar, dosttur kucağımızda."

diyen Anadolu'nun manevi mimarlarından olan Hacı Bektaşı Veli'yi gündemine aldı. 

Derginin son sayısında içeriğine dair sosyal medya hesaplarında şu bilgileri öğrenmekteyiz.

"Hacı Bektaş Veli dosyamıza katkı sunan yazarlarımız:
Prof. Dr. Harun Yıldız, Prof. Dr. Şahin Köktürk, Prof. Dr. Gıyasettin Aytaş, Prof. Dr. Ahmet Taşğın, Doç. Dr. A. Yılmaz Soyyer, Lütfi Bergen, Osman Utku Atış, Tuğçe Nur Kesin, Oğuzhan Karaduman ve Hakkı Suat Yılmazer...
Dosya dışındaki kalemlerimiz:
Mehmet Ali Kalkan rahmetli ozanımız Yaşar Reyhani’yi anlatmaya devam ediyor. Şiirleriyle Nedim Yılmaz, Muhammet Durmuş, Rıdvan Yıldız, Mehmet Ali Kalkan, Gülçin Yağmur Akbulut ve Kamran Resulzade; öyüleriyle Numan Altuğ Öksüz, Feyza Ay, Soner Oğuz, Sibel Pilavoğlu ve Seyran Süleyman bu sayıda yerlerini aldılar. Kamran Resulzade’nin Farsça şiirini Nasrin Zabeti, Seyran Süleyman’ın Özbek Türkçesiyle yazılmış öyküsünü de Ömer Küçükmehmetoğlu Türkiye Türkçesine aktardı.
2012’de aramızdan ayrılan ozanımız Neşet Ertaş’ı İlkay Coşkun, vatan şairi Orhan Şaik Gökyay’ı da edebiyatımızın emektarı kıymetli büyüğümüz Halistin Kukul yazdı. Ahmet Şahin, Türk Milliyetçiliğinin Dayandığı Esaslar yazı dizisine devam ediyor.
Ahmet Çağlar, Yücel Öztürk, Yusuf Kazak, Kadriye Admış ve Kerem Aydın denemeleriyle; Naci Yengin, Erdal Baran ve Canan Özelli de kitap değerlendirme yazılarıyla bu sayımızda yer aldılar.
#edebice #HacıBektaşVeli #Şiir #tasavvuf
Kapak çizimi Nuriddin Çelenk'e ait. Çağrı Cebeci'nin karikatürünü de unutmayalım..."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum