Dil ve Edebiyat Dergisi Ahmet Hamdi Tanpınar Özel sayısı

Dil ve Edebiyat dergisi, Ahmet Hamdi Tanpınar Özel Sayısı ile Tanpınar'ın değişik yönlerini anlatan yazıları bir araya getirdi.

Dil ve Edebiyat Dergisi Ahmet Hamdi Tanpınar Özel sayısı
08 Şubat 2021 - 10:45

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından aylık olarak yayımlanan Dil ve Edebiyat, Şubat 2021 sayısını “Eşikle Ufuk Arasında” başlığıyla Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayırdı. “Ahmet Hamdi Tanpınar Özel Sayısı”nda, Tanpınar’ın nesir-şiir, makale ve günlükleri özelinde edebiyatının, duygu ve fikir dünyasının, dünya görüşünün ve derin bir “sükût suikasti”ne uğramışken toplum tarafından tanınma sürecinin ele alındığı makale, inceleme ve deneme   yazılarıyla Tanpınar’ın bazı  şiirlerine yer verildi.

Üzeyir İlbak, “İnsan Talihinin Biçâreliği” başlıklı giriş yazısında Tanpınar’ın yaşadığı “sükût
süikasti”nin sebepleri üzerinde duruyor. “Dil ve Edebiyat geçmiş zaman mücevherlerinin tozunu kaldırmaya devam edecek. Daha önce Mavera, Diriliş-Sezai Karakoç ve Edebiyat-Nuri Pakdil özel sayılarıyla size bir aidiyet mesajı verdik. Şimdi de fikriyatı ile bir yere koyamadığımız üslubu ve birikimiyle edebiyat tarihimizin müstesna ismi Ahmet Hamdi Tanpınar’ı sizlerle tartışmak istedik” diyen İlbak, bu çizgide özel sayıların     devam edeceğini muştuluyor.

Sayıda Tanpınar’ı irdeleyen iki önemli söyleşi mevcut.
Kübra Güler ve Yaşar Topçu’nun Prof. Dr. Birol Emil’le gerçekleştirdiği söyleşi, görünen ve görünmeyen Tanpınar’a eğiliyor. Elif Tokkal ile Üzeyir İlbak’ın Huzur   Atlası’nın yazarı Turgay Anar’la yaptığı söyleşi ise “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Huzur’unda ‘Huzur Atlası’ ile Zihin, Tarih ve Coğrafyayı Kucaklamak” başlığını taşıyor.
Kaynak:https://anayurtgazetesi.com/haber/Dil-ve-Edebiyattan-Tanpinar-ozel-sayisi/723173


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum