Milli Piyade Tüfeği MPT-76 hafifletildi ve daha da güçlendirildi!

Milli Piyade Tüfeği MPT-76 hafifletildi ve daha da güçlendirildi!
08 Şubat 2021 - 10:47

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Piyade Tüfeği MPT-76-MH’nin kalifikasyonun tamamlandığını duyurdu. Eksi 40 ve 65 derecede, basınçlı su tehdidi altında ve balçıkta bile sorunsuz çalışma özelliklerine sahip Milli Piyade Tüfeği MPT-76, hafifletilme çalışmaları tamamlanarak güvenlik güçlerinin kullanımına hazır hale getirildi.

Türkiye’nin Modern Piyade Tüfeği projesi kapsamında üretilen MPT-76 için yeni bir gelişme kaydedildi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından tasarlanan hafifleştirilmiş Milli Piyade Tüfeği MPT-76-MH’nin kalifikasyonun (Kalifikasyon: Bir ürünün, bir sürecin veya bir sistemin işlevini, önceden belirlenmiş gerekliliklere uygun olarak yerine getirdiğine emin olmak için gerçekleştirilen çalışmalar) tamamlandığını bildirdi. Bugün yapılan bilgilendirmelere göre 400 gr hafifletilen Milli Piyade Tüfeği, güvenlik güçlerinin kullanımına hazır hale getirildi.

DEMİR: KALİFİKASYONU TAMAMLANDI

Eksi 40 ve 65 derecede, basınçlı su tehdidi altında ve balçıkta bile sorunsuz çalışma özelliklerine sahip MPT-76 tüfeğinin 400 gramdan fazla hafifleyerek yaklaşık ağırlığının 3 kilo 750 grama düştüğü duyuruldu. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından bugün yaptığı açıklamada, “Güvenlik güçlerimizin sahada ekipmanlarını daha etkin kullanmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. MKEK tarafından tasarlanan hafifleştirilmiş Milli Piyade Tüfeği MPT-76-MH’nin kalifikasyonu tamamlandı” ifadelerini kullandı.

400 GRAM DAHA HAFİFLETİLDİ

Ekipmanların daha etkin kullanımına yönelik çalışmalar sürdürülerek MKEK tarafından tasarlanan hafifleştirilmiş Milli Piyade Tüfeği MPT-76-MH’nin kalifikasyonu tamamlandı. Yapılan çalışmalarla tüfeğin ağırlığı 400 gramdan fazla hafifledi. Buna göre tüfeğin ağırlığı yaklaşık 3 kilo 750 gram oldu.

SERİ ÜRETİMİ 2016 YILINDA BAŞLADI

Türk mühendis ve işçisinin geliştirdiği MPT-76’nın seri üretimine 2016 yılında başlandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Sarsılmaz ve Kale Kalıp tarafından üretilen çok sayıda tüfek güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum