ÇİN, DOĞU TÜRKİSTANLILARI TAKİP EDEBİLMEK İÇİN ASYALI TELEKOM ŞİRKETLERİNİ HACKLEDİ

ÇİN, DOĞU TÜRKİSTANLILARI TAKİP EDEBİLMEK İÇİN ASYALI TELEKOM ŞİRKETLERİNİ HACKLEDİ
06 Eylül 2019 - 23:20

Çin hükûmetine çalışan hackerların Orta ve Güney Asyalı telekom şirketlerinin sistemlerine girerek, Uygur ve Kazak Doğu Türkistanlıların seyahatlerini incelediği öğrenildi.

Haber kaynakları olan üst düzey diplomatlar, Çin’in bu siber saldırılar ile “yüksek öneme sahip kişileri” hedef aldığını ancak Doğu Türkistanlıların takibi de bu saldırılarda bir diğer önemli motivasyon olduğunu belirtti.S

SİBER SALDIRILARA HEDEF OLAN ÜLKELER ARASINDA TÜRKİYE’DE BULUNUYOR

Çin’in bu siber saldırıları Doğu Türkistanlıların Çin sınırları dışında da güvenliklerinin ihlal edildiğini belgeliyor.

İddiaya göre siber saldırıya maruz kalan telekom şirketlerinin bulunduğu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Türkiye dışında Kazakistan, Hindistan, Tayland ve Malezya’nın da saldırıya uğradığı iddia ediliyor.

ÇİN HÜKUMETİ, İDDİALARI KABUL ETMİYOR!

Çin Dışişleri Bakanlığı ise iddiaları kabul etmeyerek şu açıklamayı yaptı:

“Biz, Çin’in internet güvenliğinin kararlı bir savunucusu olduğunu tekrar belirtmek isteriz. Biz her zaman internet saldırılarına karşı tavizsiz bir duruş sergilemeye devam edeceğiz.”

ABD merkezli siber güvenlik şirketi Volexity ise Çin’in Doğu Türkistanlılar başta olmak üzere birçok kişinin e mailini ve telefonunu hacklemek için saldırılar yaptığını bildirdi. Google da bilinmeyen bir grup tarafından yapılan aktiviteleri tespit ettiklerini ve bu aktivitelerin Uygurları hedef aldığını bildirdi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı https://qha.com.tr/haberler/cin-dogu-turkistanlilari-takip-edebilmek-icin-asyali-telekom-sirketlerini-hackledi/78464/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum