BM Orta Asya Kadın Liderler Diyalog Platformunun tanıtımı yapıldı

BM Orta Asya Kadın Liderler Diyalog Platformunun tanıtımı yapıldı
26 Aralık 2020 - 16:51

Birleşmiş Milletler Orta Asya Koruyucu Diplomasi Bölgesel Merkezi (UNRCCA) ve UNDP Avrupa Bölge Bürosu ve Bağımsız Devletler Topluluğu tarafından organize edilen “Orta Asya Kadın Liderler Diyalog Platformu” çevrimiçi (online) tanıtımını yaptı.

Birleşmiş Milletler Orta Asya Koruyucu Diplomasi Bölgesel Merkezi (UNRCCA) ve UNDP Avrupa Bölge Bürosu ve Bağımsız Devletler Topluluğu tarafından organize edilen “Orta Asya Kadın Liderler Diyalog Platformu”nun lansmanı 23 Aralık günü yapıldı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDEN ORTA ASYA ÜLKELERİNDEKİ KADIN LİDERLERE DESTEK

Orta Asya Kadın Liderler Platformu, Birleşmiş Milletlere mensup bir grup kadın liderin öncülüğünde Orta Asya’ da kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal rollerini genişletmek ve desteklemek amacıyla kuruldu. Platform üyeleri, kadınların karar alma süreçlerinde daha etkin şekilde yer alabilmelerine fırsatlar sağlanarak bölgesel kalkınmaya, barış ve istikrara katkı sunabileceklerini öngörüyor.

ORTA ASYA KADIN LİDERLER DİYALOG PLATFORMU BAŞKANLIĞINA ÖZBEKİSTAN’DAN TANZİLA NAZARBAEVA SEÇİLDİ

BM Genel Sekreteri özel temsilcisi ve BM Orta Asya Koruyucu Diplomasi Bölgesel Merkezi Başkanı Natalya German, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Bürosu Direktörü Miryana Spolyarich Egger ile birlikte Özbekistan Parlamento Başkanı Tanzila Narbaeva, Türkmenistan Parlamento Başkanı Gulshat Mammedova, Türkmenistan Meclis Başkan Yardımcısı Gulmira Isimbayera, Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Elvira Surabaldiyeva ve Tacikistan Hükümeti Kadın ve Aile İşleri Komisyonu Başkanı Khilolbi Kurbonzoda ile beraber online bir basın toplantısı düzenledi.

Orta Asya Kadın Liderler Platformu basın toplantısında, kadın liderlerin Birleşmiş Milletlerin kadınlar, barış, güvenlik ve sürdürülebilir kalkınma 2030 hedefine yönelik eylem planına verdikleri önemden bahsedildi. Ayrıca katılımcı Orta Asya devletlerinin temsilcileri, BM Kadınlar biriminin oluşturulmasının 10. yıldönümü dolayısıyla Orta Asya’daki kadın liderlerin potansiyellerini etkin bir şekilde kullanma sözü verdikleri bir bildirge imzaladılar. Toplantıda Tanzila Narbaeva’nın 2021 Orta Asya Kadın Liderler Diyalog Platformu başkanlığının oy birliğiyle kabul edildiği bilgisi verildi.

Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum