Bişkek'te Milli Edebiyat Günü şerefine "Ve gün bir asırdan uzun sürüyor" oyununu sergiledi

Kırgız Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, 12 Aralık'ta Milli Edebiyat Günü onuruna Abdylas Maldybaev'in adını taşıyan Kırgız Ulusal Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu'nda "Ve bir asırdan uzun sürer" adlı oyun sahnelendi.

Bişkek'te Milli Edebiyat Günü şerefine "Ve gün bir asırdan uzun sürüyor" oyununu sergiledi
13 Aralık 2020 - 12:19 - Güncelleme: 13 Aralık 2020 - 12:25
Bişkek, 13.12.20 / Kabar /Kırgız Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, 12 Aralık'ta Milli Edebiyat Günü onuruna Abdylas Maldybaev'in adını taşıyan Kırgız Ulusal Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu'nda "Ve bir asırdan uzun sürer" adlı oyun sahnelendi.
Gösteriyi Toktobolot Abdymomunov'un adını taşıyan Kırgız Ulusal Akademik Drama Tiyatrosu sanatçıları sahneledi.
Oyuna oyunculukla katıldı Kırgız Cumhuriyeti Başbakanı. Artem Novikov, Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanı Nurzhigit Kadyrbekov, Kırgız Cumhuriyeti Yazarlar Birliği Başkanı Nurlanbek Kalybekov, şairler ve yazarlar, devlet adamları ve halk figürleri, kültürel figürler ve halk.
Vatandaşların güvenliği için tüm sıhhi ve epidemiyolojik gereklilikler karşılanmaktadır.
"Ve gün bir asırdan uzun sürer" romanından uyarlanan oyunun, ünlü yönetmen Nazym Mendebairov'un Toktobolot Abdymomunov adına Kırgız Ulusal Akademik Drama Tiyatrosu'nun sanat yönetmeni tarafından sahnelendiğini hatırlayın.

Kaynak: http://www.kabar.kg/news/v-chest-dnia-natcional-noi-literatury-v-bishkeke-pokazali-spektakl-i-dol-she-veka-dlitsia-den/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum