Batı terörü korumaya aldı

Batı PKK’yı nasıl koruma altına aldı?

Batı terörü korumaya aldı
17 Haziran 2017 - 16:12 - Güncelleme: 17 Haziran 2017 - 18:05

Amerika'da PKK'lı teröristlerin saldırıları koruma altında, onlara müdahale eden Türkler için ise tutuklama kararı çıkarılıyor. Batı, PKK konusunda gerçek yüzünü gösterdi, terör örgütüne ve teröristlere açık destek veriliyor, Taha Dağlı Batı ülkelerinin PKK ilişkisiyle ilgili soruları yanıtladı.

Batı PKK’yı nasıl koruma altına aldı?

ABD'NİN BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDEKİ OLAYLAR HAKKINDAKİ SKANDAL KARARINI NASIL OKUMAK GEREK?

Türkiye'nin Cumhurbaşkanına yönelik teröristler tarafından küfür ve hakaretlerle açık bir saldırı girişimi var. Bu girişim ABD polisinin gözünün önünde oluyor ve PKK ABD'de terör örgütü olarak kabul ediliyor. Ancak Amerikan polisi, PKK'lılara her türlü müsamahayı gösteriyor ve terör propagandasını bir düşünce özgürlüğü olarak görüyor. Bu durum Amerikalıların PKK'ya verdiği desteğin önemli bir yansımasıdır.

 

TÜRK GÜVENLİK GÜÇLERİNE YÖNELİK YAKALAMA KARARI?

PKK'lılar saldırırken ABD polisi duruyor o saldırıya müdahale etmek zorunda kalanlar ise Türk güvenlik güçleri oluyor. Kaldı ki o gün Washington'daki Türkiye büyükelçiliği önünde toplanan Türk vatandaşlarına, PKK'lıların da saldırıları oldu, en az iki
vatandaşımız kanlar içinde yere yığıldı. Durum böyleyken teröristlere müdahaleyi yapan Türkler suçlu ilan ediliyor.

ABD'NİN SURİYE'DEKİ PKK POLİTİKASIYLA BU KARAR ARASINDA BİR BAĞ VAR MI?

Türkiye, Rakka operasyonunda PKK-PYD ile ABD arasındaki ittifaka güçlü bir şekilde itiraz etti. Ama onlar garantiler vererek teröristlerle işbirliği politikalarına devam ettiler. Washington'da PKK'lıları koruma altına alan ve Türk vatandaşlarını suçlayan karar tam da Rakka'da PYD ile ABD işbirliğindeki operasyonun başlangıcına denk geldi.

ABD PKK KONUSUNDA GENEL BİR POLİTİKA MI UYGULUYOR?

Suriye'de PKK-PYD'ye nasıl sahip çıkılıyorsa Washington'da farklı bir şey olmuyor, orada da PKK'lılara sahip çıkılıyor. Suriye'de silah ve para yardımı yapıyorlar, Amerika'da ise kanunlar önünde koruma garantileri veriyorlar, Türkiye'nin Cumhurbaşkanına saldırmaya kalktıklarında bile masum gösteriliyorlar ve her türlü terör propagandasıyla faaliyetlerine izin alabiliyorlar.

PKK BATI İÇİN KAĞIT ÜZERİNDE NEYİ İFADE EDİYOR?

ABD ve Avrupa Birliği için PKK bir terör örgütü. Ama bu sadece kağıt üzerinde. Terör örgütü olarak bu örgütün paçavralarıyla, elebaşının posterleriyle, sokaklarda yürüyüş yapılması yasak. Çünkü bunları terör örgütü listesine almışsın, propagandasına, faaliyetine izin veremezsin. Ama veriliyor hem de çok daha fazlası yapılıyor.

AVRUPA'DAN ÖRNEK VERECEK OLURSAK?

Brüksel'de AB önünde PKK'lıların terör çadırı açıldı, Avrupa Parlamentosunda PKK'lı teröristlerin fotoğraf sergileri açıldı. Tüm Avrupa ülkelerinin başkentlerinde ve bir çok şehirlerinde yasak olmasına rağmen PKK'lıların her türlü terör propagandası yapmalarına izin verildi.

DEVLET ELİYLE TERÖRE DESTEK DENİLEBİLİR Mİ?

Bunu Almanya'da gördük, bu teröristlere milletvekillerinin federal mecliste destek verdiğini gördük. Avrupa Parlamentosu resmi bir kurum olarak da PKK'lılara desteğini esirgemedi.

PKK'LILAR NEREDEYSE YASALARLA KORUNACAK?

Mesela geçen sene Eylül ayında Avusturya'nın baştenti Viyana'da PKK'lıların terör propagandasına tepki gösteren bir Türk taksici vardı, önünden geçen teröristlere "teröristler" diye bağırmıştı, Avusturya polisi o Türk vatandaşına teröristlere "terörist" dediği için para cezası vermişti.

AVUSTURYA POLİSİ İLE ABD POLİSİNİN TAVRI?

Avusturya'da PKK'lılara terörist demek suç kabul edilmişti, ABD'de ise PKK'lıların saldırılarına müdahalede bulunmak suç olarak kabul ediliyor.

kaynak.http://www.sabah.com.tr/fotohaber/dunya/bati-pkkyi-nasil-koruma-altina-aldi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum