Bakan Akar: PKK'nın, NATO misyonu önündeki en büyük engel olduğunu dile getirdik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da katılım sağladığı NATO Savunma Bakanları Toplantısı tamamlandı. Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Akar, PKK terör örgütünün, NATO misyonu önündeki en büyük engel olduğunu dile getirdiğini kaydetti.

Bakan Akar: PKK'nın, NATO misyonu önündeki en büyük engel olduğunu dile getirdik
19 Şubat 2021 - 18:14

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen ve iki gün süren NATO Savunma Bakanları Toplantısı bugün sona erdi. Toplantıya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, toplantıda savunma ve caydırıcılık konuları, Irak’taki NATO’nun faaliyetleri ve küresel gelişmelerin konuşulup, görüşüldüğünü belirtti.

AKAR: TERÖRLE MÜCADELEDE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve diğer müttefiklerin, Gara operasyonundaki şehitler için taziye dileklerini ilettiğini aktaran Akar, şöyle konuştu:

“DEAŞ, PKK/YPG/PYD ve FETÖ başta olmak üzere, birçok terör örgütü ile mücadelemizin kararlılıkla devam ettiğini vurguladık. Irak’ın kuzeyinde terörle mücadele kapsamında, PKK terör örgütüne yönelik icra edilen Pençe Kartal-2 Harekatı’na ilişkin kısa bilgilendirme yaptık. Eldeki tüm imkanlar seferber edilerek, icra edilen bu harekatın, Irak’ın kuzeyindeki PKK tehdidinin boyutunu gözler önüne serdiğini, PKK terör örgütünün 13 vatandaşımızı vahşice katlettiğini, şehit ettiğini; PKK ve YPG’nin aynı terör örgütü olduğunun bir kez daha görüldüğünü açıkça ifade ettik. İlaveten NATO’nun Irak’taki misyonunun genişletilmesi çalışmaları sürerken, PKK terör örgütünün, NATO misyonu önündeki en büyük engel olduğunu da dile getirdik. Ortak bir tehdit olarak terörle mücadelede müttefiklerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket etmesinin öneminin altını çizdik.”

“TÜRKİYE’YE UYGULANAN YAPTIRIM GİRİŞİMLERİ İTTİFAKI ZAYIFLATIYOR”

Ayrıca Akar, Türkiye’ye uygulanan lisans kısıtlamaları ve yaptırım girişimlerinin ittifakı zayıflattığını belirterek, şunları söyledi:

“Ayrıca, sorunlar karşısında dayanışmanın sadece sözle değil, fiilen gösterilmesinin ve güvenliğin bölünmezliği ilkesinin titizlikle muhafaza edilmesinin, ittifakın savunma ve caydırıcılığı bakımından önemli olduğuna dikkat çektik. Son olarak, eğer müttefikler güçlü olursa ittifakın da güçlü olacağını ifade ederek Türkiye’ye, ülkemize yönelik lisans kısıtlamaları ile yaptırım girişimi ve tehditlerinin ittifakı zayıflattığını da açıkça müttefiklerimizin dikkatine getirdik. Önümüzdeki dönemde; bugüne kadar yapılan ve bundan sonra da yapılacak temaslarla bu konuda bazı gelişmelerin olabileceğini değerlendiriyoruz.

 

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
19 Şubat 2021, 16:05

​​​​​​

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum