AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDA ESİR DEĞİŞİMİ

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ARASINDA ESİR DEĞİŞİMİ
16 Aralık 2020 - 13:03

Azerbaycan’ın Karabağ’da Ermeni işgaline son vermek için başlattığı harekatın ardından imzalanan ateşkes anlaşması gereği, taraflar arasında esir değişimi yapıldı. Edinilen bilgilere göre, Ermenistan’a 44, Azerbaycan’a ise 12 esir iade edildi.

Karabağ’da Azerbaycan’ın zaferi sonrası Rusya’nın öncülüğünde imzalanan tartışmalı ateşkes anlaşması gereği dün tarafların esir değişimi yaptığı duyuruldu. Rusya Savunma Bakanlığı, 12 esirin Azerbaycan’a, 44 esirin de Ermenistan’a iade edildiğini bildirdi.

Ayrıca Azerbaycan yönetimi, Ermenistan ile anlaşmaya varılan karşılıklı esir ve tutuklu değişimi kapsamında esirlerin, pazartesi günü öğleden sonra uçakla ülkeye geldiğini kaydetti.

AZERBAYCAN’IN ZAFERİ SONRASI KARABAĞ’DA ATEŞKES ANLAŞMASI İMZALANDI

Azerbaycan ve Ermenistan, 10 Kasım’da ateşkes yapılması yönünde anlaşma imzalamıştı.

Anlaşmaya göre Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacak, Ermenistan, işgal altında tuttuğu Laçın, Kelbecer ve Ağdam illerini ay sonuna kadar boşaltacak. Bölgeye Rus barış güçleri konuşlandırılmasını öngören anlaşma kapsamında Rus ve Türk askerlerden oluşan denetim merkezi de oluşturulacak. 17 Kasım 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Azerbaycan’a asker göndermeye ilişkin tezkereyi kabul etti.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum