ALİYEV: BU AŞAĞILIK İŞLER AZERBAYCAN HALKININ İRADESİNİ ASLA BOZAMAZ!

ALİYEV: BU AŞAĞILIK İŞLER AZERBAYCAN HALKININ İRADESİNİ ASLA BOZAMAZ!
12 Ekim 2020 - 00:24

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın, ateşkese uymayarak Azerbaycan yerleşim birimlerine yönelik artırdığı top ve füzelerle gerçekleştirdiği kanlı saldırılara ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Aliyev, “Bu aşağılık işler Azerbaycan halkının iradesini asla bozamaz, Azerbaycan tarafı tüm bunlara haysiyetle cevap verecek!” dedi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, bugün Twitter hesabından Ermenistan’ın saldırı ve ihlallerine yönelik yanıt içeren açıklamalar kaydetti.

Açıklamalarda yer alan ifadeler şöyle:

“Ermenistan ateşkesi ihlal etti ve Gence’deki sivillere roket attı. Bu bir savaş suçu ve Cenevre Sözleşmelerinin ağır bir ihlalidir.

“BU AŞAĞILIK İŞLER AZERBAYCAN’IN İRADESİNİ BOZAMAZ”

Rus arabuluculuğundaki görüşmelere saygısızlık ve Ermeni faşizminin bir başka tezahürü. Bu aşağılık işler Azerbaycan halkının iradesini asla bozamaz!

“ERMENİSTAN’IN AMACI KURTARILAN BÖLGELERİ YENİDEN İŞGAL ETMEK”

Roket saldırısı Ermenistan’ın Vardenis bölgesinden yapıldı. Toplamda 41 Azerbaycanlı sivil öldürüldü ve 200’den fazla kişi yaralandı. Ermeni tarafının amacı kurtarılan bölgeleri yeniden işgal etmektir.

“AZERBAYCAN TÜM OLANLARA HAYSİYETLE CEVAP VERECEK”

Ermenistan’ın askeri ve siyasi liderliği suçlarından sorumludur. Azerbaycan tarafı tüm bunlara haysiyetle cevap verecek!”

ATEŞKESİ İHLAL EDEN ERMENİSTAN, AZERBAYCAN’IN GENCE KENTİNİ VURDU!

Ermenistan ordusunun, 10 Ekim 2020’de başlatılan ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine saldırmaya devam ettiği, Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Dün Azerbaycan Savunma Bakanlığından ateşkes ilanından sonra yapılan açıklamada Ağdam ve Terter illerine Ermenistan ordusunca ateş açıldığı bildirildi. Bugün ise Azerbaycan Başsavcılığının yaptığı yazılı açıklamada, Ermenistan tarafından fırlatılan füzelerin, Gence kentinde sivillerin oturduğu meskenlere isabet ettiği kaydedildi.

Azerbaycan Başsavcılığı son bilgileri aktardıkları bir açıklama yayımlayarak; 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 kişinin yaralandığını, roketlerin Gence’nin merkezindeki bir apartman binasını vurduğu için, zarar görenlerin sayısının henüz belirlenemediğini bildirdi.

ATEŞKESE RAĞMEN SALDIRAN ERMENİSTAN ORDUSU PÜSKÜRTÜLDÜ

Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden 11 Ekim 2020’de yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın 2. büyük kentine düzenlediği füze saldırısında 7 kişinin öldüğü 33 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Açıklamada yaralılar arasında çocukların da olduğu kaydedilmişti.

ERMENİSTAN’IN GECE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILAR ÖNLENDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için gece Hadrut ve Cebrail yönünde küçük gruplar halinde saldırı düzenlediği aktarıldı.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun saldırıları önlediği, Ermenistan ordusuna ait 5 T-72 tankın, 6 D-20 ve D-30 obüs topunun, 5 mühimmat taşıyan kamyonun, 11 otomobilin, 3 Grad füze sisteminin, 5 Gvozdika kundağı motorlu obüsün, 8 hava savunma sistemi ve radar istasyonunun imha edildiği belirtildi.

Ermenistan güçlerinin panik içerisinde olduğu, 1’inci, 5’inci ve 9’uncu motorize piyade alaylarına bağlı askerlerin firar ettiği aktarıldı.

AZERBAYCAN, ERMENİSTAN’A AİT İHA’YI DÜŞÜRDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan diğer açıklamada ise bugün sabah saatlerinde Mingeçevir kenti üzerinde uçuş gerçekleştiren Ermenistan’a ait İHA’nın Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığı da Ermenistan ordusunun 04.00 civarında Mingeçevir’deki hidroelektrik santraline füze fırlattığını duyurdu. Füzelerin Azerbaycan birlikleri tarafından havada vurularak imha edildiği kaydedildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum