TÜRKİYE'DEN YENİ NAVTEX İLANI: ORUÇ REİS İÇİN 22 EKİM'E KADAR UZATILDI

TÜRKİYE'DEN YENİ NAVTEX İLANI: ORUÇ REİS İÇİN 22 EKİM'E KADAR UZATILDI
12 Ekim 2020 - 17:45

Türkiye, Doğu Akdeniz’de faaliyet göstermek üzere Antalya’dan yola çıkan Oruç Reis gemisi için 22 Ekim’e kadar yeni bir NAVTEX yayımlandı. İlana göre, Oruç Reis, 12 Ekim ile 22 Ekim arasında faaliyet yürütecek.

Oruç Reis gemisi, Meis Adası’nın güneyinde sismik araştırma faaliyeti yürütmek üzere yeniden Akdeniz’e iniyor. Türkiye, 11 Ekim 2020 tarihinde, Oruç Reis gemisinin çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim 2020 saat 21.00’e kadar yeni bir Navtex kararı aldığını duyurdu. Bu kararla, Oruç Reis, Ataman ve Cengizhan isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz’de sismik araştırma faaliyetlerinde bulunacak.

ORUÇ REİS, ATAMAN VE CENGİZHAN İLE BİRLİKTE DOĞU AKDENİZ’DE

Navtex kararı, Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından 11 Ekim 2020’de ilan edildi.

ORUÇ REİS ANTALYA LİMANI’NDAN AYRILDI

Sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Akdeniz’de çalışma yürüteceği alan için 12 Ekim’den başlayıp 22 Ekim’de sona erecek yeni NAVTEX (denizcilere duyuru) ilanının ardından, sabah saatlerinde Antalya Limanı’ndan hareket etti.

Doğu Akdeniz’deki sismik arama ve araştırma faaliyetlerinin ardından bir süre önce Antalya Limanı’na gelen Oruç Reis sismik araştırma gemisinin ikmal ve bakımı yapılmıştı. Bakım işlemleri sonrasında Antalya açıklarında gemideki cihazların testleri gerçekleştirilmişti.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.
Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum