Abdi İpekçi'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile yaptığı söyleşinin kitaplaşmış hali Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından okurla buluşturuldu.

Abdi İpekçi'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile yaptığı söyleşinin kitaplaşmış hali Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından okurla buluşturuldu.
11 Kasım 2021 - 19:45

Mutlaka okunmalı

Türk basının unutulmaz isimlerinden Abdi İpekçi'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile yaptığı söyleşinin kitaplaşmış hali Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından okurla buluşturuldu.

"İnönü Atatürk'ü Anlatıyor" adlı kitapta Abdi İpekçi'nin 1968'de Milliyet gazetesi için, Atatürk üzerine İsmet İnönü ile yaptığı söyleşiler ve bu söyleşilere referans olan kimi kitapların önemli kısımlarına da yer veriliyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda baş rol oynayan, Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün bu süreçte yaşadıklarına ışık tutan kitap "Kuruluş" tarihimizdeki en önemli konulara ilişkin boşlukları dolduran bir "belge" çalışması özelliği taşıyor.

"Milli Şef" İsmet İnönü ile "Ebedi Şef" Atatürk'ün insani, askeri, siyasi yakınlıkları, ayrılıkları ve resmi tarihin, hakkında en çok konuşulan konularına ilişkin birinci ağızdan bilinmeyenler Abdi İpekçi'nin bu önemli söyleşi dizisiyle gün ışığına çıkıyor.

Daha net ifade edecek olursak; "İkinci Adam" İnönü, usta gazeteci Abdi İpekçi'ye "Tek Adam" Atatürk'ü anlatıyor...

Kırmızı Kedi Yayınevi Tel:(0212) 244 89 82
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kitap-haberleri-56hk.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum