O, milletine hiç bir zaman küsmedi

O, milletine hiç bir zaman küsmedi
11 Kasım 2021 - 19:40

O, milletine hiç bir zaman küsmedi

Veli Toprak ve Selçuk Özdağ, sır bir helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun yollarının kesiştiği çoğunluğu siyaset dünyasından isimlerle ilişkilerini kitaplaştırdı. "Son Alperen Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sır Görüşmeleri" adlı kitabın yayıncısı Yasin Topaloğlu merhum Yazıcıoğlu'yla ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Hormonsuz köylü, Horasan Ereni Muhsin Yazıcıoğlu, hem Cumhuriyet fikrinin parlak bir örneği hem de kısa bir zaman diliminde dahi olsa yüreklere ümit aşılayan bir isim olmuştur. "Bu millet Hakk'ı sever ama güce de tapar." diyerek tarihin başlangıcından bu yana toplumların oportünizmini fark etmiştir. Milletinin bu pragmatizmine rağmen kendisini milletine adayan Muhsin Yazıcıoğlu, devletinin de hışmına uğrar. Hayatı hercümerç bir şekilde yaşar. Fedakârlıklarının sınırı yoktur. Acı gerçeğin ve gerçekliğin farkındadır. Okuryazardır, hasbidir, merttir. Çok az insanının bir araya getirebildiği pek çok meziyeti kendi kişiliğinde mezcetmiştir.

Kendisinden "bir oyu" esirgeyen kişiler tarafından bazı zamanlar bir sinema salonunu dolduracak kalabalıktan mahrum bırakıldığında bilir ki cenazesi milyonlar tarafından taşınacaktır. Nevi şahsına münhasır mümin, muvahhit ve milletinin hizmetkân Yazıcıoğlu, aynı zamanda Türk milletinin nekrofıli tarafını idrak etmiştir.

Buna rağmen milletine küsmeyen, devletine muğber olmayan Yazıcıoğlu, kısa ömrüne asırlık bir hikâye yazmayı başarmıştır.

Kaht-ı rical yüzyılında çoraklaşan yüreklerin vahası olmuştur Muhsin Yazıcıoğlu. Alperen diyarından gelen, Alperen gibi yaşayan, Alperen gibi ölen Yazıcıoğlu, kubbede ebediyete kadar işitilebilecek bir yankı bırakmıştır.

ELİPS Kitap Tel:(0312) 475 40 33
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kitap-haberleri-56hk.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum