ABD ve Rusya'dan PYD oyunu

Suriye’nin kuzeyindeki sınırlarımızda ABD ile Rusların ortak oyunu sahneleniyor

ABD ve Rusya'dan PYD oyunu
26 Ocak 2016 - 13:01

Oyunun amacı, PKK’nın uzantısı PYD’yi bölgenin hakimi yapmak. ABD, Halep’in kuzeyinde önce destek sözü verip sonra ortada bıraktığı muhaliflerin, iki köyü IŞİD’e terk etmek zorunda kalışını sadece izllemekle yetiniyor.

ABD ve Rusya'nın kirli PYD oyunu!

Sınırımızda yeni bir oyunu sahneye koyan ABD ile Rusya, silah yardımı dahil bütün güçleriyle Suriye PKK’sı PYD’yi bölgenin tek hakimi yapmak için çalışıyor.

 

Suriye’nin kuzeyinde, sınırımız yakınlarında ABD ile Rusların ortak oyunu sahneleniyor. Ortak oyunun amacı, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’yi bölgenin hakimi yapmak. ABD, Halep’in kuzeyinde önce destek sözü verip sonra ortada bıraktığı muhaliflerin, iki köyü IŞİD’e terk etmek zorunda kalışını sadece izliyor. Ruslar ise bir yandan PYD’nin silahlı kanadı YPG’yi Azez’e doğru yönlendirirken, Afrin’e de tonlarca silah yığınağı yapmaya devam ediyor. Halep’in kuzeyinde muhaliflere yönelik kapsamlı bir saldırı başlatan IŞİD, buradaki 2 köyü ele geçirdi. IŞİD, Azez’e yakın köylerden Havar ve Kefergan’a da saldırı başlattı. Muhalifler, “IŞİD, PYD ve rejim karşısında sürekli geri çekilerek tüm güçlerini bize karşı kullanıyor; ABD ve koalisyon güçleri de bu durumu sadece izliyor” dedi. IŞİD’le savaştıkları tüm cephelerin her gün Rus uçaklarınca vurulduğunu belirten muhalif komutanlardan Hasan, “İsrarla mevzilerimizi hedef alan Ruslar nedense aramızda birkaç kilometre mesafe olan IŞİD’e ait tek bir mevziyi bile vurmuyor” diye konuştu. Bölgede kirli bir oyun oynandığına işaret eden Hasan şöyle devam etti: “IŞİD bölgeye militan getirdi. Tanklar ve zırhlı araçla saldırıyorlar. Kobani ve Tel Abyad’da nefes aldırılmayan IŞİD, bu bölgede neden bu kadar rahat hareket edebiliyor? IŞİD’in Azez’e girmesi isteniyor. Şayet IŞİD Azez’e girerse bu durumda tıpkı Kobani ve Tel Abyad’da olduğu gibi ABD harekete geçecek ve PYD ile birlikte IŞİD’i bölgeden çıkarıp IŞİD’ten boşalan yerlere de PYD yerleştirilecek. Suriye PKK’sı PYD, kanton ilan ettikleri Afrin’den Rus desteği ile Azez’e yaklaşıyor. Lazkiye’de bulunan Hımeymin Rus Askeri Hava Üssü’nden havalanan helikopterler, PYD tarafından tek taraflı ilan edilen Afrin Kantonu’na tonlarca silah ve cephane taşıdı. Rusya, PYD bölgesi Afrin’e Kasım ayından bu yana 5. Silah sevkiyatını yaptı.”

ABD’nin hedefi

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD öncülüğünde IŞİD’le mücadele eden koalisyonun Suriye ve Irak’ta operasyonları artıracağını belirterek, Musul ve Rakka’yı IŞİD’den almak
için daha fazla kara gücü konuşlandırılması gerekli olduğunu söyledi.

yeniçağ gaz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum