ABD, TÜRKİYE'DEKİ KONSOLOSLUK İŞLERİNİ DURDURMA KARARI ALDI: GEREKÇE TERÖR TEHDİDİ

ABD, TÜRKİYE'DEKİ KONSOLOSLUK İŞLERİNİ DURDURMA KARARI ALDI: GEREKÇE TERÖR TEHDİDİ
24 Ekim 2020 - 12:04 - Güncelleme: 24 Ekim 2020 - 12:20

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, İstanbul’da terör saldırısı olabileceği konusunda vatandaşlarını uyardı. ABD, Türkiye’deki konsolosluklarını ve diplomatik temsilciliklerini geçici olarak askıya aldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği,bugün İstanbul’da terör saldırısı olabileceğine dair bir güvenlik uyarısı yayımladı.
“Güvenilir istihbarat bilgileri” nedeniyle yayımlandığı belirtilen uyarıda  Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki tüm ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı duyuruldu…

“TERÖR SALDIRISI İSTİHBARATI ALINDI”

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, “ABD Temsilciliği, ABD Başkonsolosluğu dahil olmak üzere İstanbul’da ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırıları ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir raporlar aldı. ABD vatandaşların, ofis binaları veya alışveriş merkezleri dahil olmak üzere Amerikalıların veya yabancıların toplanabileceği yerlerde dikkatli olmalıdır.” denildi.

KONSOLOSLUK İŞLEMLERİ ASKIYA ALINDI!

Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki ABD misyonlarının görevlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtilen açıklamada, mevcut randevusu olan kişilere yeniden planlama yapıldıktan sonra e-posta yoluyla bilgi verileceği belirtildi.

Büyükelçiliği söz konusu uyarı duyusunda yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

“Türkiye’deki ABD Misyonu, İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu ve potansiyel olarak Türkiye’deki diğer yerler dahil olmak üzere İstanbul’daki ABD vatandaşlarına ve yabancı uyruklulara yönelik potansiyel terör saldırıları ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir raporlar aldı. ABD vatandaşlarının, büyük ofis binaları veya alışveriş merkezleri dahil olmak üzere Amerikalıların veya yabancıların toplanabileceği yerlerde daha dikkatli olmaları tavsiye edilir.

Türkiye tesislerindeki ABD Misyonundaki tüm Amerikan Vatandaşı ve vize hizmetleri (ABD Büyükelçiliği-Ankara, ABD Başkonsolosluğu-İstanbul, ABD Konsolosluğu-Adana ve ABD Konsolosluğu-İzmir dahil) geçici olarak askıya alınacaktır. Randevuları planlanan bireyler, randevularının nasıl yeniden planlanacağına dair talimatlarla birlikte e-posta ile bilgilendirilecektir.

Yapılacak İşlemler:

  • Dikkatli olun ve tetikte olun.
  • Kalabalıktan kaçının.
  • Düşük profilinizi koruyun.
  • Çevrenizden haberdar olmak.
  • Yabancıların uğrak yerlerinde tetikte olun.
  • Güncellemeler için yerel medyayı izleyin.”

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum