ABD, ÇİN'İN DOĞU TÜRKİSTAN'DA SÖMÜRÜ YOLUYLA ÜRETTİĞİ MALLARI YASAKLAMAYA HAZIRLANIYOR

ABD, ÇİN'İN DOĞU TÜRKİSTAN'DA SÖMÜRÜ YOLUYLA ÜRETTİĞİ MALLARI YASAKLAMAYA HAZIRLANIYOR
08 Mart 2020 - 13:27

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi üyesi Jim McGovern, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da üretilen tüm ürünlere ithalat yasağı getirmek için harekete geçtiklerini duyurdu.

ABD Holokost Müzesi’nde gerçekleştirilen “Çin’in Uygurlara Yönelik Sistematik Baskısı” başlıklı panelde Çin Komünist Partisi’nin Doğu Türkistan’da işlediği insanlık suçlarına dikkat çekildi. ABD Temsilciler Meclisi üyesi McGovern da Pekin’in Doğu Türkistan’daki uygulamalarını “insanlığa karşı işlenen suçlar” olarak tanımladı.

McGovern, Çin Komisyonu’nda eş başkan olduğu Senatör Marco Rubio ile birlikte “Uygurlara Yönelik Angaryayı Önleme Yasası” taslağını sunacaklarını duyurdu. Bu yasa taslağının Doğu Türkistan’da sömürü ve baskı yöntemiyle üretilen Çin mallarına ithalat yasağı getireceği belirtildi.

“ÇİN HÜKÛMETİ UYGUR KİMLİĞİNİ YOK ETMEK İSTİYOR”

Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü bu hafta başında yayınladığı rapor ile Apple, BMW, GAP, Nike, Samsung, Sony ve Volkswagen gibi dünyaca ünlü markaların Doğu Türkistanlılara yönelik baskıların parçası olan fabrikalardan çok ciddi miktarda ürün sağladığı gün yüzüne çıkmıştı. McGovern, “Biz bu yasayı çok basit bir sebep ile sunuyoruz: Bu yapılması gereken bir şey. Hiçbir şirket angarya ve insanlığa karşı işlenen suçlardan kar elde etmemeli.” dedi.

McGovern, “Eğer Holokost’tan öğrenilecek bir ders varsa o da büyük adaletsizliklere asla ama asla sessiz kalmamamız gerektiğidir. Çin hükûmetinin yapmaya çalıştığı şeyin ne olduğuna dair bir şüphemiz yok: Uygur kimliğini tamamen yok etmek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/abd-cin-in-dogu-turkistan-da-somuru-yoluyla-urettigi-mallari-yasaklamaya-hazirlaniyor/169222/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum