2021 İstiklal Marşı yılı olacak

2021 İstiklal Marşı yılı olacak
24 Aralık 2020 - 12:02

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve 5 siyasi partinin imzasıyla sunulan ortak önerge kabul edildi. Önergenin kabulüyle 2021’in “İstiklal Marşı Yılı” olmasına karar verildi. Böylece 2021 yılı boyunca tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri düzenlenecek.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında, Meclis Başkanı Şentop ile 5 siyasi parti ortak önerge verdi. Yapılan oylamada önerge kabul edildi. TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un ilk imza sahibi olduğu ve AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti’nin imzasının yer aldığı önerge, dün kabul edildi. 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” olmasını içeren düzenleme kararlaştırıldı. Böylece İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Hakkında Kanun’a geçici madde eklenmesini içeren düzenleme kanun teklifine eklendi. Düzenlemeyle 2021 yılı boyunca, bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı’nın anlamı ve Kurtuluş Savaşı’nın önemi anlatılacak, halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri düzenlenecek.

100. YIL GEREKÇESİYLE KABUL EDİLDİ

Önergenin gerekçesinde, 2021 yılının, İstiklal Marşı’nın yazılmasının ve TBMM tarafından kabul edilmesinin 100. yılı olduğuna dikkat çekildi. Gerekçede, “Kanuna eklenmesi öngörülen geçici maddeyle Milli Mücadele’nin başlangıcının ve TBMM’nin açılışının 100. yılının akabinde, İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin 100. yılına denk gelen 2021 boyunca düzenlenecek özel etkinliklerle İstiklal Marşı’nın anlam ve öneminin hatırlanması, ayrıca İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ve kurtuluş mücadelemizde görev alarak Türkiye’yi bize vatan kılan şehit ve gazilerimizin yad edilmesi amaçlanmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum