2 aylık düşünce dergisi Teklif yayın hayatına başladı

Teklif Dergisi, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu öncülüğünde Ketebe Yayınları çatısı altında okuyucuyla buluştu. Teklif’in içinde yaşadığımız insanlık durumunu, sonuçları açısından değil nedenleri bakımından tespit ederek, çözüm önerileri sunma kaygısı güden entelektüel bir teşebbüs olduğunu belirten Fazlıoğlu, “Bunu da yeni cümlelerle yapabileceğimize inanıyoruz” dedi.

2 aylık düşünce dergisi Teklif yayın hayatına başladı
03 Ocak 2022 - 09:40 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 09:48
Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun öncülüğünde 2 aylık düşünce dergisi olarak Ketebe Yayınları çatısı altında okuyucuyla buluştu. Yayın Kadrosunda, Prof. Dr. Ahmet Ayhan Çitil, Prof. Dr. Ömer Türker, Prof. Dr. Tahsin Görgün ve Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer’in yer aldığı dergi, ‘Türk entelektüelleri dünyaya ne söylüyor?’ sorusunun cevabını arayacak.
Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Teklif dergisinin içinde yaşadığımız insanlık durumunu, sonuçları açısından değil nedenleri bakımından tespit ederek, çözüm önerileri sunma kaygısı güden entelektüel bir teşebbüs olduğunu söyledi. Fazlıoğlu, “Bunu da yeni cümlelerle yapabileceğimize inanıyoruz çünkü cümle, cemil olanın zeminidir. Cümle kurmak ve paylaşmak dinamik ve yolda olan bir etkinliktir; bunun da ifade aracı dergidir. İşte bu nedenlerle zemine ilişkin cümleler kurmak, bu cümleleri teklife dönüştürmek, akabinde bu teklifi de birlikte yürüyerek temsil etmek yani bir hikâyeye dönüştürmek için Teklif dergisini çıkarmaya karar verdik” diyerek yola çıkış amacını anlattı.
Haberin devamı için:https://www.yenisafak.com/hayat/yeni-bir-dusunce-yeni-bir-teklif-3728489

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum