Zeytin Dalı Harekatı'nda 12 şehit

Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman, Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut, Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz, Enes Sarıaslan, Halis Koca, Burak Akalın, Serdar Ege , Hüseyin Şahin, Koray Karaca ve Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu'nun baba ocaklarından feryatlar yükseliyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nda 12 şehit
11 Şubat 2018 - 13:10

 

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın İzmir'deki  baba ocağında yas var. Şehit Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın şahadet haberi, askeri yetkililer tarafından İzmir'in Bornova ilçesi Atatürk Mahallesinde ikamet eden babası Uğur Salim Karaman ile annesi Ayşe Karaman'a verildi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep de şehidin baba ocağına geldi. Karaman'ın evine Türk bayrakları asıldı.

 

Evli olan Karaman'ın Ankara'da yaşadığı bildirildi.Karaman'ın cenazesi dün İzmir'de Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde kılanan namazın ardından Kadifekale Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

 Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar esnasında ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğraması sonucu şehit düşen Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman'ın başkentteki eşine acı haber

verildi.

 

 

2 ÇOCUK BABASIYDI

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında, ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğraması sonucu şehit düşen üsteğmen Erdem Mut'un, Kırıkkale'deki baba ocağında da yas var. Çalılöz Mahalllesi'ndeki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Ayşe ile baba Ali Mut'u, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti.Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

 

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral SelamiArslan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu da şehidin babaevine gelerek aileye taziyelerini iletti. Şehit Mut'un, 4 yıllık evli ve 2 çocuğunun olduğu öğrenildi.

 

 

3 YILLIK UZMAN ÇAVUŞTU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Halis Koca'nın , Adana'nın İmamoğlu ilçesindeki baba ocağında da yas varn.

 

Şehit Koca'nın, İmamoğlu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine giden Kaymakam Alper Tanrısever ve askeri yetkililer, şehadet haberini yakınlarına iletti.  Şehidin anne ve babasının vefat ettiği, acı haberin kız kardeşi Zehra Koca'ya verildiği öğrenildi.

 

Şehit Koca'nın kız kardeşi, Türk bayrağını öperek gözyaşı dökerken, ev ve sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Bekar olduğu öğrenilden şehit Halis Koca'nın, 3 yıllık uzman çavuş olduğu bildirildi.

 

1 KIZ ÇOCUĞU BABASIYDA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş'un, Mersin'in Anamur ilçesindeki ailesine acı haber ulaştı.

 

Şehit Kuş'un Anamur ilçesi Kalınören Mahallesi'nde yaşayan annesi Ümmü ve babası Mehmet Ali Kuş'a şehadet haberi, Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe tarafından verildi. Daha sonra şehidin kayınvalidesinin evine giden yetkililer, burada şehidin eşi Alime Kuş'a, kayınvalidesi Emine ve kayınpederi İbrahim Şefik'e acı haberi verdi.

 

Şehidin yakınları evlerine Türk bayrakları astı. Bu arada şehidin 3 yaşında Ayşe isminde bir kızının olduğu, eşinin de öğretmen olarak görev yaptığı öğrenildi.

 

 2 YIL ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Burak Akalın'ın Samsun'daki baba ocağında üzüntü yaşanıyor. Kadıköy Mahallesi Ulugazi TOKİ konutlarındaki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Aysel ile baba Ekrem Akalın'ı yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı.

 

Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ile askerleri yetkililer, şehidin babaevine gelerek aileye taziyelerini iletti. Bir kız kardeşi bulunan şehit Akalın'ın Bitlis'in Tatvan ilçesindeki komando taburunda görevli olduğu, 2 yıl önce göreve başladığı öğrenildi.

 

4 YILLIK UZMAN ÇAVUŞTU 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz'in acı haberi, Hatay'ın Erzin ilçesindeki ailesine verildi.

 

Şehit Ekiz'in Cumhuriyet Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ndeki evine giden askeri yetkililer, şehadet haberini yakınlarına iletti. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Mehmet ve anne Suna Ekiz gözyaşı döktü. Şehadet haberinin ardından ailenin yakınları ve komşuları taziye için Türk bayrakları asılan eve geldi.

 

Bekar olduğu öğrenilen şehit Ekiz'in amcasının oğlu Uğur Ekiz'in de 2010'da İstanbul'daki askeri araca yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit düştüğü belirtildi. Ailesinin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilen şehit Oğuzcan Ekiz'in, 4 yıllık uzman çavuş olduğu bildirildi.

 

 

 3 YILDIR UZMAN ÇAVUŞTU

 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan'ın Gaziantep'teki baba evinde yas var.

 

Şehit Sarıaslan'ın İstiklal Mahallesi 49. Nolu Sokak'taki evine giden askeri yetkililer, şehadet haberini yakınlarına iletti. Apartman görevlisi baba İmam ile anne Hatice Sarıaslan'ın, şehit olan oğullarının naaşını almak üzere Hatay'a gittiği öğrenildi. Şehadet haberinin ardından şehidin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Enes Sarıaslan'ın 3 yıldır uzman çavuş olduğu belirtildi.

 

Taziyeleri kabul eden şehidin dedesi Abuzer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Devletimiz sağ olsun, torunum bizim değil, devletindir. Bu ateş başka kimseyi de yakmasın." dedi.

 

POLİS MEMURLUĞU GÖREVİNİ BIRAKIP UZMAN ÇAVUŞ OLMUŞTU

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in Samsun'un Havza ilçesindeki baba ocağında üzüntü yaşanıyor. Şahin'in şehadet haberi Kaymakam Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Murat İkiz, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay tarafından ilçe merkezinde yaşayan annesi Behiye Şahin'e verildi. Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Polis memurluğu görevini bırakıp uzman çavuş olarak 2015'te göreve başlayan şehit Şahin'in babasını yıllar önce kaybettiği, eşinin de Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşadığı belirtildi.

 

 

2 KIZ BABASIYDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege'nin Eskişehir'deki baba ocağında yas var.

 

Şehit Ege'nin 71 Evler Mahallesi Kırlangıç Sokak'taki babaevine gelen Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve beraberindeki askeri yetkililer, şehadet haberini annesi Gülten Ege'ye iletti.

 

Yaklaşık 20 yıl önce babasını kaybettiği belirtilen Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege'nin eşi ve iki kızının Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulundukları öğrenildi. Şehadet haberinin ardından şehidin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

 

GEÇEN YIL GÖREVE BAŞLAMIŞTI

 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu'nun Giresun'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

 

Karacaoğlu'nun Çamoluk ilçesi Kılıçtutan köyündeki babaevine giden Kaymakam Mustafa Demir ve askeri yetkililer, şehadet haberini baba Süleyman ve anne Muazzez Karacaoğlu'na iletti.

 

Şehit haberini alan yakınları taziye için eve geldi. Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı.

 

Kaymakam Demir ve askeri yetkililer, yine aynı ilçedeki Akyapı köyünde kendi ailesiyle yaşayan şehidin eşi Kıymet Karacaoğlu'na da şehadet haberini verdi. Şehidin bir buçuk yıllık evli olduğu ve geçen yıl göreve başladığı öğrenildi.

 

2015'TE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca'nın İstanbul'daki baba evinde yas var.

 

Şehit Karaca'nın Kartal Esentepe Mahallesi Gülpınar Sokak'taki evine giden askeri yetkililer, şehadet haberini yakınlarına iletti. Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Ramazan ve anne Fadime Karaca gözyaşı döktü. Şehadet haberinin ulaştığı baba evine Türk bayrağı asılırken, ailenin

yakınları ve komşuları taziye için eve geldi. Bir erkek kardeşi bulunan şehit Karaca'nın 2015'te göreve başladığı öğrenildi.

 

 

BİR ŞEHİT ACISI DAHA

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrinbölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan   Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan da (28) şehit düştü. Şehidin İzmir'de yaşayan ailesine, acı haber ulaştı.. Şehit Akdoğan'ın Bayraklı ilçesi Osmangazi Mahallesi'ndeki evine giden askeri yetkililer, şehadet haberini yakınlarına iletti. Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Zeki ve anne Fatma Akdoğan gözyaşı döktü.

Ortadoğu gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum