SERRA MENEKAY'DAN YENİ KİTAP MÜJDESİ!

Kırım Tatarı yazar Dr. Serra Menekay, “Kıvılcımdan Aleve, Ege’deki Kuva-yı Milliye” isimli son kitabının en kısa zamanda raflardaki yerini alacağını duyurdu.

SERRA MENEKAY'DAN YENİ KİTAP MÜJDESİ!
25 Ağustos 2019 - 13:14

Kırım Tatarı yazar Dr. Serra Menekay, “Kıvılcımdan Aleve, Ege’deki Kuva-yı Milliye” isimli son kitabının en kısa zamanda raflardaki yerini alacağını duyurdu.

İlk romanı ‘’Aluşta’dan Esen Yeller’’ ile büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan Serra Menekay, okuyucularına son kitabının müjdesini verdi.

Serra Menekay’ın yeni kitabı, Eylül ayında raflardaki yerini alacak.

KUVA-YI MİLLİYE’NİN 100. YILINDA

Kuva-yı Milliye zaferinin 100. yılında fark edilir bir bilinçle “Kıvılcımdan Aleve, Ege’deki Kuva-yı Milliye” adında bir kitap ortaya koymanın haklı gururunu yaşayan ve hissettiren yazar Menekay, sunuşunda okurlarına şöyle sesleniyor:

“Bu kitapta bundan tam bir asır önce Ege’nin dağlarında halkın yaktığı Kuva-yı Milliye kıvılcımının nasıl aleve dönüştüğünü okuyacaksınız. Tereyağından kıl çeker gibi gerçekleşmesi beklenen bir işgalin, nasıl emperyalizme karşı başarılan ilk ve tek Kurtuluş Savaşı’na yol açtığını göreceksiniz.”

ROMANDA KURGULANMIŞ KARAKTER, OLAY YOK…

Menekay, bu kitapta kurgulanmış karakterler, kahramanlar ya da olayların olmadığını bildiriyor. Çünkü, bu ülkenin verdiği Kurtuluş Savaşı’nda kurgu karakterlere ve kahramanlara ihtiyacının olmadığını, gerçek kişilerin kahramanlaşmış ve üzerlerine düşen görevi yapmış, bulundukları koşullar içinde yazılabilecek en iyi öyküyü yazmış olduklarına dikkat çekiyor.

Öte yandan, üstelik bu öykünün gerçek olan kahramanlarının, yazarın tüm kitaplarını bitirmeyi seçtiği gibi, mutlu sonla bitmesini sağlamış oldukları ifadeleri arasında. Kısacası, o günlerde yaşananları destan olarak kabul ediyor.

Yazara göre son eseri, “Yeterince bilmediğimiz, merak ettiğimiz ama okumaya öğrenmeye bir türlü zaman bulamadığımız, üşendiğimiz veya okumasını sıkıcı bulduğumuz ya da yeteri kadar eğlenceli bulmadığımız bir destan. Başka türlü yazılsaydı okuyup anlardık dediğimiz türden bir tarih sayfası.”

ÖDEMİŞ MERKEZLİ KUVA-YI MİLLİYE DESTANI       

Menekay, ‘’Kıvılcımdan Aleve’’ adlı yeni kitabında Ödemiş’i merkeze alarak Ege’deki Kuva-yı Milliye direnişini, Kurtuluş Savaşı’nı ve Ege’nin kahramanlarını romancı kimliğinden kopup gelen akıcı diliyle anlatıyor. Kitabın Kuva-yı Milliye’nin kuruluşunun yüzüncü yılına denk gelmesinin de anlamlı olduğu fark ediliyor.

Menekay’ın dördüncü kitabı “Şefika”nın zamanlaması da benzer bir tarih bilinciyle seçilmiş olduğu biliniyor.

Kitabın önsözünü, kaynakçada da eserlerine çokça yer verilen değerli yazar Alev Coşkun yazmış. Coşkun “Serra Menekay, “Kıvılcım’dan Aleve” adını taşıyan bu yapıtıyla Ege’deki Kuva-yı Milliye’nin gerçek öyküsünü anlatıyor. Bu yapıtını hazırlarken, Ege bölgesindeki Kuva-yı Milliye konusunda yazılan bütün kitapları incelemiş, hepsinden alıntılar yapıyor” diyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı https://qha.com.tr/haberler/serra-menekay-dan-yeni-kitap-mujdesi/72057/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum