IRAK TÜRKMENLERİ, KAHRAMANMARAŞ'TA ASHAB-I KEHF'İ ZİYARET ETTİ

IRAK TÜRKMENLERİ, KAHRAMANMARAŞ'TA ASHAB-I KEHF'İ ZİYARET ETTİ
25 Ağustos 2019 - 13:09

Irak Türkmenlerinin yoğun olarak yaşadığı Kerkük şehrinden, Kahramanmaraş’a gelen Türkmen öğrenciler, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Ashab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

 Kahramanmaraş Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneğinin davetlisi olarak ülkeye gelen Türkmen öğrenci kafilesi, beraberinde bulunan rehberden Ashab-ı Kehf’in tarihi hakkında bilgi aldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Anadolu’nun Türkleşmesinde önemli bir rol üstlenen Türkmenleri Eshab-ı Kehf’te ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

“ONLAR BİZE ECDADIMIZDAN YADİGAR”

Başkan Güven, daha çok insanı Eshab-ı Kehf’te ağırlamak istediklerini vurgularken ziyarete gelen Türkmen öğrenciler için şu ifadeleri kullandı.

Biz, aynı kök ve soydan gelen, aynı dine inanan kardeşleriz. Onlar bize ecdadımızdan yadigar. Bazı insanlar bunları anlamakta zorluk çekiyor ama Türk milleti olarak Osmanlı Devleti zamanında çok geniş topraklara hükmediyorduk. Osmanlı Devleti döneminde Kerkük’te bulunan Türkmen kardeşlerimiz Anadolu’nun Türkleşmesinde önemli bir rol üstlendiler. Özellikle ekonomiyi kullanan dış güçlere İslam coğrafyasında zulüm yapmasına müsaade etmememiz ve birlik, beraberlik içerisinde olmamız lazım. Rabb’im yakın gelecekte aynı çatı altında buluşmayı nasip etsin. Kalbi ortak atan Türk milleti şuurunu yakalayabilirsek diri ve güçlü olacağız. Türkmen kardeşlerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onları Eshab-ı Kehf’te ağırlamaktan dolayı mutlu olduk.” dedi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı https://qha.com.tr/haberler/irak-turkmenleri-kahramanmaras-ta-ashab-i-kehf-i-ziyaret-etti/71993/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum