PKK ile değil ABD ile savaşıyoruz

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Operasyonu adıyla Afrin'e başlatılan harekatta yaşananlar savaştığı gücün PKK/YPG değil, ABD güçleri olduğunu gösteriyor

PKK ile değil ABD ile savaşıyoruz
11 Şubat 2018 - 13:14

Zeytin Dalı Harekatında Afrin'e ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaşadığı olaylar, kendisine karşı savaşan güçlerin PKK/YPG'li teröristler değil ABD güçleri olduğu ortaya koydu.

Afrin'e doğru ilerledikçe Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK/PYD'li teröristlerden ele geçirdiği mevzi ve tünellerden uzun süre önce böyle bir operasyonu bekledikleri ve IŞİD'e değil düzenli bir ordunun harekatına karşı hazırlık yaptıklarını gösterdi.

TÜNEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Öyle ki, tünel ve mevzilerin beton kalınlıklarının TSK'nın kullandığı bombaların etkisine dayanıklı oluşu, IŞİD'in elinde uçak olmadığı halde ABD'nin PKK/YPG'ye uçaksavar vermesi, 1500 TIR silah hibe ederek sınırgücü adı altında düzenli ordu eğitiminden geçirmesi, YPG Karargahına operasyon düzenleyen Suriye Ordusuna hava saldırısı yaparak durdurması, ABD'nin bölgede IŞİD için değil, PKK/YPG'nin devletleşmesi için bulunduğunu gizleyemez hale getirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekat başladığı günden bu yana yaşadıkları PKK/PYD/SDG ile değil, ABD'nin düzenli ordu aklı ile savaştığını ortaya çıkardı.

ABD'Lİ KOMUTANIN MÜNBİÇ'TE YPG KARARGAHINI ZİYARETİ

ABD'nin IŞİD'le mücadele koalisyonundaki en üst rütbeli asker olan Korgeneral Paul E. Funk, Münbiç'te YPG karargahını ziyaret etti. TSK'nın Afrin operasyonunu sürdürdüğü bir zamanda yapılan bu ziyaret terör örgütüne verilen desteği gösterdi. Funk ziyaretinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin IŞİD'in yenilgisinin kalıcı hale getirilmesini sağlamak için burada bulunduğunu ve bölgeden çekilmeyeceğini söyledi.

Reklamdan sonra devam ediyor 

 

TÜRKİYE'YE SAVAŞIRIZ İMASINDA BULUNDU

Associated Press'in haberine göre; TSK'nın Afrin harekâtından endişe duyup duymadığını yönündeki soruya ise Funk şu yanıtı verdi: "Endişe duymuyorum. Görev tanımımda endişe duymak yok, benim işim savaşmak."

Kaynak:https://www.aydinlik.com.tr/pkk/ypg-ile-degil-abd-ile-savasiyoruz-turkiye-subat-2018-1

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum