DOĞU TÜRKİSTANLILAR NEDEN BELEDİYE TARAFINDAN KARANTİNAYA ALINDI?

DOĞU TÜRKİSTANLILAR NEDEN BELEDİYE TARAFINDAN KARANTİNAYA ALINDI?
03 Mayıs 2020 - 00:19

28 Nisan 2020 tarihinde sosyal medyaya yansıyan bilgilerden iki Uygur Türkü’nün Çin’in Guangzhou şehrinde, Çin merkezli dünyaya yayılan koronavirüs ile enfekte olduğu öğrenildi.

BELEDİYE TARAFINDAN KARANTİNAYA ALINDILAR

Başlangıçta bu iki kişinin şüphe üzerine Guangzhou’daki sözde “Azınlıklara Yardım Merkezi” tarafından eyalet yetkililerine bildirildiği ve daha sonra Guangzhou Belediyesi tarafından karantinaya alındığı aktarıldı.

Konuya ilişkin olarak Özgür Asya Radyosu’nda yer alan haberde, Doğu Türkistan’dan Guangzhou’a gelip restoran açan bir Hui Müslümanı kadın, bir gün önce polisin iş yerine gelip Restoran’a girip çıkan Doğu Türkistanlı iki kişinin koronavirüs ile enfekte olduğunu bildirip, durumuna dikkat etmesi gerektiğini ve en ufak belirtide dahi yetkililere söylemesi konusunda uyarıldığını belirtti.

Uygur Türkü iki kişinin eşkali veya neden Guangzhou’da bulundukları, ne iş yaptıkları konusunda hiçbir bilgi bulunmuyor. Sadece belediye tarafından tedavi edilmek üzere karantinaya alındığı ileri sürülüyor.

ÇALIŞTIRILAN UYGUR İŞÇİLER OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Gözlemciler ise bu iki kişinin hastane değil de belediye tarafından karantinaya alınmasına dikkat çekerek, onların çalıştırılmak üzere Doğu Türkistan’dan Guangzhou’ya götürülen Uygur İşçiler olabileceğini düşünüyor.

Kaynak: https://qha.com.tr/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum