Yeşim ARABACI yazdı: SERPİL AKGÜL'ÜN İLK ŞİİR KİTABI: SARMAŞIK

Genç şairlerimizden Serpil Akgül 50 sayfadan meydana gelen ilk şiir kitabı Sarmaşık’la okurlara “merhaba” dedi.

Yeşim ARABACI yazdı: SERPİL AKGÜL'ÜN İLK ŞİİR KİTABI: SARMAŞIK
31 Ocak 2016 - 23:53

SERPİL AKGÜL’ÜN İLK ŞİİR KİTABI: SARMAŞIK[1]

Yeşim Arabacı

 

 

Genç şairlerimizden Serpil Akgül 50 sayfadan meydana gelen ilk şiir kitabı Sarmaşık’la okurlara “merhaba” dedi. Söz konusu kitabın kapağında kuş ve gül motifinin yer alması kitabın içeriği hakkında da bilgi verdiği için oldukça manidardır.                           Kitapta yer alan ilk şiir şairin aşkı terennüm ettiği Sarmaşık’tır. Şaire göre aşk insanı tıpkı bir sarmaşık gibi sarar ve artık içerdeki dışarıdakini göremez olur. Bu aşkı anlatırken Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin gibi efsanevî âşıklara da yer vermiştir şair.                          …                               

“Gözlerinden gözlerime dolan geceler                                                                                Ruhuma düşen ateşin adıdır aşk                                                                                          Mansûr’dur Leyla’dır Ferhat’tır candır aşk.”  (s. 9)                                                       Kitapta toplam 40 şiir yer almaktadır. Bunlardan biri de “Yalan”dır. Değerli romancılarımızdan Peyami Safa’ya ithaf edilen “Yalan” başlıklı şiirinde şair yalana her şey isyan etmelidir, demektedir. Dereler taşmalı, dağlar yerinden oynamalı, denizler köpürmeli, yıldızlar ışığını söndürmelidir.. Söz konusu şiir şöyledir:                                                                                                

Uçuşun yapraklar heey!..                                                                                                     Dağlar oynayın yerinizden,                                                                                                    Köpürün ey denizler!                                                                                                           Taşın dereler…                                                                                                                     Söndürün ışığınızı ey yıldızlar!                                                                                             Ağaçlar sökün köklerinizi,                                                                                                    Uçun çatılar…                                                                                                                      Bana yalan söyledi.    (s. 16)                                                                                                Kitapta yer alan şiirlerde genel olarak kalp kırıklıkları, hayal kırıklıkları ve aşk teması kendini hissettirmektedir. Şairin ilk kitabı olmasına rağmen yaşanmışlık hissedilen şiirleri insanı derinden etkileyen bir içeriğe sahiptir. Okuyanlar bir anda kendilerini masal, hayal ve rüya âleminde bulacaklardır. Okurlar bu kitapta şüphesiz kendilerinden bir şeyler bulacaklar ve hayatın tüm karamsarlığına rağmen, geleceğe umutla bakacaklardır. Genç şairimizin yolunun açık olmasını temenni ediyor ve daha nice eserleriyle buluşmayı diliyorum.

 

[1] Serpil Akgül, Sarmaşık, Gece Kitaplığı, Ankara 2015.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum