Saliha SULTAN

Saliha SULTAN

[email protected]

4 kitap okuyucuyla buluşuyor

24 Mayıs 2022 - 14:22

Taner Ay’ın yeni kitabı ‘Rüzgâra Yazanlar’ 1984 Yayınevi’nin yeni dizisinden çıktı. İngiliz yazar Tim Mackintosh-Smith’in kaleme aldığı ‘Araplar-Kavimler, Kabileler ve Devletlerin Üç Bin Yıllık Tarihi’ kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunuldu. Murat Çelik, Everest Yayınları’ndan basılan ‘Kışın Herkes Dürüsttür’de noksan ve natamam yaşamları anlatıyor. Oyuncu Görkem Yeltan’ın kaleme aldığı ‘’Haliç’ten Bulutlar Geçerken’’ çocuk kitabı Okuryazar Yayınevi etiketiyle raflarda yerini aldı

SALİHA SULTAN

KARAR yazarı Taner Ay’ın yeni kitabı ‘Rüzgâra Yazanlar’ 1984 Yayınevi’nin yeni dizisinden çıktı. İngiliz yazar Tim Mackintosh-Smith’in kaleme aldığı ‘Araplar-Kavimler, Kabileler ve Devletlerin Üç Bin Yıllık Tarihi’ kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunuldu. Murat Çelik, Everest Yayınları’ndan basılan ‘Kışın Herkes Dürüsttür’de noksan ve natamam yaşamları anlatıyor. Oyuncu Görkem Yeltan’ın kaleme aldığı ‘’Haliç’ten Bulutlar Geçerken’’ çocuk kitabı Okuryazar Yayınevi etiketiyle raflarda yerini aldı.

KARAR yazarı Taner Ay’ın yeni kitabı ‘Rüzgâra Yazanlar’ 1984 Yayınevi’nin yeni dizisinden çıktı. Sadece bibliyofiller için sınırlı sayıda basılarak numaralandırılan kitap okura, Rimbaud’nun, Nietzsche’nin, Jack London’ın, Miguel de Unamuno’nun, Lorca’nın, Christopher Caudwell’in, Hemingway’in, José Robles Pazos’un, Jack Kerouac’ın ve John Steinbeck’in yaşamlarından çok ilginç ayrıntılar sunuyor. Kapağını Besim Dalgıç’ın yaptığı kitabı basan 1984’ün yayın yönetmeni Demir Büyüközkan, diziyi yeni kitaplarla sürdüreceklerini, yıl içinde Pathos dergisinin diğer yazarlarınınkiyle birlikte Taner Ay’ın ve Hikmet Temel Akarsu’nun başka kitaplarını da yayınlayacaklarını belirtiyor. ‘Rüzgâra Yazanlar’, kitantik.com ve [email protected] sitelerinden temin edilebilir.

s1.jpg

KLASİK ARAP TARİHİNİN ÖTESİ

30 yıla yakın bir süre Yemen’de yaşayan İngiliz yazar Tim Mackintosh-Smith’in kaleme aldığı ‘Araplar-Kavimler, Kabileler ve Devletlerin Üç Bin Yıllık Tarihi’ kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunuldu. Yazar, Arap Yarımadası’ndan çıkıp İspanya’dan Orta Asya’ya dek Avrasya kıtasının büyük kısmını fethederek dillerini, dinlerini ve kültürlerini bu muazzam coğrafyaya yayan Arap halklarının üç bin yıllık tarihini anlatan eserini “Birleşik bir Yemen’in (1990-2014) ve onunla ölen Ali Hüseyin Eşaab (1998-2016) ile bütün ötekilerin anısına” ithaf ediyor. Nurettin Elhüseyni’nin Türkçeye aktardığı eser, klasik Arap tarihinin ötesine ışık tutuyor.

s3.jpg

NATAMAN YAŞAMLARI ANLATAN ÖYKÜLER

Eve Dönmeyen Hayvan ile 2020 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazanan Murat Çelik, Everest Yayınları’ndan basılan ‘Kışın Herkes Dürüsttür’de noksan ve natamam yaşamları anlatıyor. Yazarın metinlerinde, cinsini, cinselliğini, benliğini, yerini sınadığı anda öyküye yakalanmış kimseler, aynı sahnede paylarına düşen oyunu oynuyor, birbirlerini zorluyor, oldukları ve olmadıklarıyla anlaşılmaz kılıyor ve tanımlıyorlar: Eksik bir organı unutur gibi, değil; eksik bir organı hatırlar gibi... Sesi önceleyen aykırı sözdizimiyle kurulmuş bir evrende, sözcelerini saklayanların, sustuklarıyla var olanların hikâyeleri bu öykülerde.

s2.jpg

ÇOCUKLARA İLHAM VERECEK İSTANBUL TARİHİ MACERASI

Oyuncu Görkem Yeltan’ın kaleme aldığı ‘’Haliç’ten Bulutlar Geçerken’’ çocuk kitabı Okuryazar Yayınevi etiketiyle raflarda yerini aldı. Yeltan, kitapta çocuk okuyucularını İstanbul’un tarihi bölgesi Haliç’in deniz kokan, taş döşeli sokaklarında heyecanlı ve gizemli bir yolculuğa çıkarıyor. Çocukları Rojin ve Yeşil Saç karakterlerinin gizemli macerasında dolaştıran yazar, bu karakterlerin yanlarında kırmızı yanaklı Ejderha, takım elbiseli yılan Serpen, cırcırböceği Lacigale’yi de ekleyerek rutubet, deniz ve toprak kokularıyla birlikte çocuklara ilham verecek bir hikaye aktarıyor.

s4.jpg

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum