TÜRKİYE'NİN ÜSKÜP BÜYÜKELÇİSİ HASAN MEHMET SEKİZKÖK, GÖREVE BAŞLADI

TÜRKİYE'NİN ÜSKÜP BÜYÜKELÇİSİ HASAN MEHMET SEKİZKÖK, GÖREVE BAŞLADI
25 Aralık 2019 - 19:06

Türkiye’nin yeni Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’ye güven mektubunu sunarak, resmen görevine başladı.

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Pendarovski’nin iki dost ülke arasındaki güçlü geleneksel dostluk ve ortaklık ruhundan kaynaklanan mükemmel ikili ilişkilerden ve başarılı iş birliğinden memnuniyet duyduğu belirtildi. Pendarovski, Türkiye ve Kuzey Makedonya’nın her iki ülkenin vatandaşları için daha iyi ve daha müreffeh bir gelecek inşa etmenin temel direkleri olan ortak hoşgörü, karşılıklı anlayış ve saygı değerlerini paylaştığını ifade etti.

“TÜRKİYE, KUZEY MAKEDONYA’YI ÖNEMLİ BİR ORTAK OLARAK GÖRMEKTEDİR”

Büyükelçi Sekizkök de köklü tarihi ve insani bağların, paylaşılan demokratik değerlerin ve ekonomik hedeflerin iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılmasına yardımcı olacağını belirterek, ilerleyen dönemde ticaret ve yatırımın yanı sıra karşılıklı iş birliğinin diğer birçok alanda yoğunlaşacağını ve derinleşeceğini kaydetti. Sekizkök, “Türkiye, Kuzey Makedonya’yı önemli ve değerli bir ortak olarak görmektedir. Ortaklığımızın gelişimi Balkanlar ve Avrupa-Atlantik ailesinin de lehinedir.” dedi.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/turkiye-nin-uskup-buyukelcisi-hasan-mehmet-sekizkok-goreve-basladi/136263/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum