Türk Cumhuriyetleri öğrencileri ülkelerini tanıttı

Türk Dünyasından Esintiler: Türk Cumhuriyetlerinden olan Doktora Öğrencileri ülkelerini tanıttılar

Türk Cumhuriyetleri öğrencileri ülkelerini tanıttı
12 Ocak 2024 - 09:48 - Güncelleme: 12 Ocak 2024 - 11:18

Denizli Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Türk Dünyasından Esintiler” adlı program düzenlendi.

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında Farklı Türk Ülkelerinden Doktora Öğrencileri Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilerin, Türk dilinin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında Pamukkale Üniversitesinde Doktora yapan farklı Türk Cumhuriyetlerine mensup öğrenciler, Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “Türk Dünyasından Esintiler” adlı programda bir araya geldi.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Ağırman’nın moderatörlüğünü yaptığı programda; Kazakistan’dan Faizulla Toltay, Afganistan’dan Karimullah Oyghagh, Azerbaycan’dan Akil Bekir, Tataristan’dan Danis Khismatullin, Kırgızistan’dan Akmaral Şeyşenbekova, kendilerini, ülkelerini ve kültürlerini öğrencilere tanıttılar.

Program sonunda Pamukkale Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Kalkan; Türk Dünyasına ait eserlerle küçük bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Etkinlik sonunda katılımcılara Teşekkür Belgesi takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekinildi.











Haber ilk olarak 11 Ocak 2024 tarihinde www.yenicag.info sitesinde yayınlanmıştır.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum