Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı!

Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı!
28 Ocak 2021 - 17:35 - Güncelleme: 28 Ocak 2021 - 17:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının; Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde, görev süresi bir yıl daha uzatıldı. Görev süresinin uzatılmasına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de bugün yer alan TBMM kararına göre, TSK deniz unsurlarının; Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresi bir yıl daha uzatıldı. Söz konusu karar ile TSK deniz unsurları konuşlandırılmak suretiyle, bölgede seyreden Türk bayraklı ve Türkiye bağlantılı ticari gemilerin emniyetinin, etkin şekilde muhafazasının, uluslararası toplumca yürütülen deniz haydutluğu, silahlı soygun eylemleri ve denizde terörizmle müşterek mücadele harekatlarına aktif katılımda bulunulmasının sağlandığı kaydedildi.

DENİZDE TERÖRİZMLE MÜCADELE İÇİN YETKİLENDİRME BEKLENİYOR

Diğer yandan TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerdeki görev süresinin 10 Şubat 2021’den itibaren bir yıl daha uzatılması ayrıca denizde terörizmle mücadele harekatlarına katkı sağlanabilmesi maksadıyla bölge ülkeleri kara suları dışında denizde terörizmle mücadele görevi için yetkilendirilmesi bekleniyor.


Qırım Haber Ajansı

Ayyıldız Huri Kaptan
28 Ocak 2021, 11:36

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum