Tarihistan yazarları Ihlamur Dergisi 83.sayıda

Ihlamur dergisini 2019/83.sayısına tarihistan sitesi yazarları da katkı sağladı.

Tarihistan yazarları Ihlamur Dergisi 83.sayıda
05 Ekim 2019 - 08:29

 

Ihlamur Dergisinin 83. sayısına tarihistan yazarları da katkı sağladı.

Ihlamur Dergisi Sayı 83.sayısı tanıtım yazısı

Kısa Özet

Sevgili okuyucularımız, merhaba.

        Yine dopdolu bir sayı ile karşınızdayız. Edebiyat ve tarih ilişkisini ele aldığımız bu özel sayı birbiri ile bağlı dört halkadan oluşuyor.

        Fakat bu bahisten önce, geçtiğimiz ay yitirdiğimiz Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun’un vefatından saatler evvel yapmış olduğu konuşmanın metnini yayımlamak istedik. Dicle’nin kuzularını kaptırmamak adına emek sarf eden merhum büyüğümüze bir kez daha rahmet diliyoruz.

        Edebiyat ve tarih konulu halkalarımızın ilkinde soruşturmamız yer alıyor. Tarihi romanların tarih bilimi ile etkileşimi üzerine hazırlanan bu soruşturmaya kıymetli fikirleri ile Şener Aksu, Celil Bozkurt, D. Mehmet Doğan, Hasan Erdem, Hasan Erimez, Turgut Güler, Ahmet Küçükkerniç, Tarkan Suçıkar, Haşim Şahin ve Naci Yengin katıldılar.

        İkinci halkamız yine tarih ve -roman ağırlıklı olacak şekilde- edebiyat ilişkisini merkeze alan müstakil yazılardan oluşuyor. D. Mehmet Doğan, Caner Arabacı, İsmail Bilgin, Yakup Öztürk, Naci Yengin, Hakkı Suat Yılmazer, H. Ömer Özden, Metin Savaş, Emre Hanzade, Oğuzhan Murat Öztürk ve Celil Altınbilek’ın kalemlerinden çıkan çalışmalar dergimize ayrı birer değer kattı.

        Üçüncü halkada görüşler var. “Edebiyat ve Tarih İçin Ne Dediler?” başlığını taşıyan bu bölümde Reşit Güngör Kalkan, Hasip Saygılı, Gözdenur Erol, Serdar Odacı, M. Enes Kala, Necati Tonga, Serdar Kozan ve Cantürk Coşkun’un düşüncelerini okuyabileceksiniz.

        Son halkada ise değerli tarihçi/emekli kurmay subay Hasip Saygılı ile yaptığımız söyleşi özel sayımızı renklendiriyor.

        “Hazine-i Evrak Dairesi” başlıklı bölümümüzde bu sayı Afet İnan’ın bir yazısını yayımlıyoruz. Atatürk ve tarih ilişkisini irdeleyen bu yazının hemen ardından gelen Yusuf Koşar’ın çalışması dergimizin dosya başlığı ile de kendini bütünlüyor.

        Dosyamızın kotarılmasındaki katkılarından dolayı Naci Yengin’e ve yine dosyamızın hazırlık dönemine tesadüf eden tarihte “Tarihi Romanlar ve Romanda Tarih” başlıklı bilgi şölenini düzenleyip dergimiz yönetimini davet eden Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’a ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

        bkmkitap.com ile birlikte hazırladığımız kitap sayfalarımız da yine dopdolu. Bu vesileyle Ihlamur Dergisi’ni artık BKM mağazaları ve bkmkitap.com adresinden de temin edebileceğinizi hatırlatmakta yarar görüyoruz.

        Son olarak dergimizle ilgili birkaç haber verelim. 12. yılımıza hazırlık çalışmaları çerçevesinde geçtiğimiz aylarda yoğun bir dönem geçirdik; şehir şehir dolaşıp yazarlarımız ve yayınevleri ile görüştük. “Ihlamur Kütüphanesi” projemizde yüzlerce seçkin kitabı Ocak 2020’den itibaren her ay abonelerimize hediye etmeye başlayacağız. Ayrıca her yazar ve abonemiz adına TEMA Vakfı’na bir fidan bağışı yapmaya başladığımızı da müjdelemek isteriz.

İyi okumalar dileriz efendim.

Hoşça bakınız zatınıza.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum