"ŞEHZADE SULTAN/ Fatih Sultan Mehmet'in Şehzadelik Yılları" yayınlandı

Türk Tarihi Bilim Uzmanı Naci YENGİN'in Fatih Sultan Mehmet'in Şehzadelik yıllarını anlatan "Şehzade Sultan" kitabı yayınlandı.

"ŞEHZADE SULTAN/ Fatih Sultan Mehmet'in Şehzadelik Yılları" yayınlandı
30 Ocak 2024 - 20:04 - Güncelleme: 30 Ocak 2024 - 20:42
"ŞEHZADE SULTAN/ Fatih Sultan Mehmet'in Şehzadelik Yılları" kitabı yayınlandı.
Uzun yıllarımızı alan yeni bir kitabımızın daha yayınalanmış olduğunu görmek büyük bir mutluluk.
Mutluluk ve heyecanımızın en önemli sebebi Fatih Sultan Mehmet'in Manisa'da geçen gençlik ve Şehzadelik yıllarına ait alanında ilk çalışma olması.
"Şehzade Sultan- Fatih Sultan Mehmet'İn Şehzadelik Yılları" kitabımız bugün okuyucuyla buluştu. Kitapyurdu'nda kısa süreliğine indirimli fiyattan satılacak olan kitabımıza ulaşmak için sipariş linki:
https://www.kitapyurdu.com/kitap/sehzade-sultan/673410.html&filter_name=naci+yengin
Not: Kitabın yayınlanmasında büyük emek ve desteklerini gördüğüm Çınaraltı yayınlarının kıymetli editörü İdris Koç Bey başta olmak üzere yayınevi yetkililerine teşekkürü borç bilirim.
Naci YENGİN

Tanıtım bülteninden...

Türklerin binlerce yıllık birikiminin sonucu olan İstanbul’un fethi, Türk tarihinin dönüm noktası olarak kabul edilir. Türklerin dünya hâkimiyeti düşüncesi, “Kızılelma” adıyla Fatih Sultan Mehmet’in yetişme sürecinde yeniden şekillenmiştir. Şehzade Sultan II. Mehmet; bu zihin ve ruh yüksekliğini, dünya hakimiyeti düşüncesini, şehzadelik yıllarında aldığı eğitim ve yönetim tecrübesine borçludur.
Türk tarihine dair yazdığı birbirinden değerli on beş kitapla alanının önemli isimlerden olan Türk Tarihi Bilim Uzmanı Naci Yengin, bu çalışmasıyla; bir dünya liderini ortaya çıkaran koşullar ile çocukluk, gençlik, ergenlik dönemi, Manisa Sarayı, evlilikleri, Türk ve yabancı hocaları, okuduğu kitaplar, şairliği, kütüphanesi, Fatih Kulesi gibi bugüne kadar çok fazla incelenmeyen birçok konuya ilk kez açıklık getirmektedir.
Bu çalışma; aklını, kalemini ve kılıcını birlikte kullanan Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethine hazırlık yaptığı şehzadelik yıllarına ait ilk ve en kapsamlı çalışmadır.


Kitabın Künyesi
Liste Fiyatı:220,00
Yayın Tarihi:30.01.2024
ISBN:9786256528697
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:368
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
Boyut:13.5 x 21 cm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum