Rusya Kırım'a karadan "koridor" açmaya hazırlanıyor

Askeri strateji uzmanı Mihail Samus, Ukrayna sınırları yakınlarına nükleer kapasiteli büyük ve orta menzilli füze sistemleri yerleştiren Rusya’nın, bu faaliyetiyle işgal edilen Kırım’a karadan koridor açmaya hazırlandığını dile getirdi.

Rusya Kırım'a karadan "koridor" açmaya hazırlanıyor
12 Şubat 2019 - 18:14

KIYİV / KİEV (QHA) 12 ŞUBAT 2018 -

Ukrayna'da faaliyet gösteren Ordu, Dönüşüm ve Silahsızlaştırma Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Mihail Samus, Rusya’nın Ukrayna sınırları yakınlarında İskender füze sistemlerini yerleştirerek işgal altındaki Kırım’a karadan bir koridor açmaya hazırlandığına işaret edebileceğini ifade etti.

UNİAN haber ajansı için konuşan Mihal Samus, “İskender hava savunma sistemleri dahil diğer füze sistemlerinin Ukrayna sınırları yakınlarında yerleştirilmesi, Rusya Federasyonu’nun işgal edilen Kırım’a sözde karadan koridor açma operasyonuna hazırlandığına işaret ediyor. Şu an Rusya tarafından gelen en büyük tehdit kara kuvvetlerinden gelmiyor. Rusya, Karadeniz’i tamamen kontrol altında tuttuğu için en önemli tehdit füze, hava ve deniz kuvvetlerinden geliyor.” diye kaydetti.

“İskender-M” füze sistemlerinin Ukrayna sınırları yakınlarında konuşlandırılmasının doğrudan Ukrayna’yı tehdit ettiğini belirten uzman, “Bu demek ki Rusya gerçekten bu senaryoyu takip ediyor. Füzelerle saldırmaya hazırlanıyor. Yani onlar karargah ve yönetim birimlerine saldırabilir, yönetim, kontrol, iletişim sistemlerine hasar verebilir. Sadece bundan sonra karadan operasyon gerçekleştirilebilir…” ifadelerini kullanarak Ukrayna’nın kendi füze savunma sistemini ve modern hava savunmasını daha da geliştirmesi gerektiğini belirtti.

 

 

Daha önce, Rusya'nın Ukrayna sınırları yakınlarına nükleer kapasiteli büyük ve orta menzilli İskender hava savunma füze sistemleri yerleştirdiği bildirilmişti.

QHA Kaynak:http://old.qha.com.ua/tr/askeri-guvenlik/rusya-isgal-edilen-kirim-a-karadan-quot-koridor-quot-acmaya-hazirlaniyor/176635/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum