RUSYA KIRIM'DA BÜYÜK BİR ASKERİ TATBİKAT DÜZENLİYOR

RUSYA KIRIM'DA BÜYÜK BİR ASKERİ TATBİKAT DÜZENLİYOR
12 Ağustos 2020 - 21:27

Rusya Federasyonu, uluslararası hukuk normlarını ihlal ederek işgal ettiği Kırım’daki tatbikatlara devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın Güney Askeri Bölgesinde 10 Ağustos 2020 tarihinde özel tatbikatın başlayacağı bildirildi. Açıklamaya göre, Volgograd, Rostov, Astrahan, Dagestan ve Kırım yarımadasında düzenlenen tatbikata yaklaşık 6 bin askerin ve 750 birim askeri teçhizatın katılacağı kaydedildi.

Tatbikatın 21 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

UKRAYNA TATBİKAT NEDENİYLE RUSYA’YA PROTESTO NOTASINI GÖNDERDİ

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, işgal edilen Kırım’da sıradaki yasa dışı tatbikat düzenleyen Rusya’ya protesto notasi gönderdi.

Bakanlık, 12 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Kırım’da tatbikat düzenleyen Rusya’nın bir kere daha uluslararası hukuk norm ve ilkelerini ihlal ettiği vurguladı.

Açıklamada, “Söz konusu askeri tatbikatın organize edilmesi, Rusya’nın, Azak Denizi ve Karadeniz bölgesindeki gerilimi tırmandırmaya yönelik attığı bilinçli adımlarının açık bir örneğidir. Bu faaliyetler bölgesel ve Avrupa güvenliğini tehdit ediyor.” denildi.

Bakanlık, Ukrayna’nın Rusya’nın söz konusu yasa dışı “güç gösterisini” kınadığını vurgulayarak, “Rusya Federasyonu, uluslararası hukuka aykırı ayrıca Ukrayna’nın devlet egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı eylemleri derhal durdurmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum