Ramazan Hazırlığı Nasıl Yapılır? Ramazan Ayına Girerken Neler Yapılır? Ramazan Ayından Önce Neler Yapmak Gerekir?

Ramazan Hazırlığı Nasıl Yapılır? Ramazan Ayına Girerken Neler Yapılır? Ramazan Ayından Önce Neler Yapmak Gerekir?
24 Mart 2021 - 10:48

Bu kadar değerli olan bir aya hazırlıklı girmek gerekir.

Bu hazırlıkları şöyle dile getirebiliriz.

  1. Gönlümüz ve ruhumuzla, iyi arzu ve isteklerimizle Ramazan ayına girmeli, sözlü veya fiili kötü alışkanlıklarımızı bırakmalıyız. Bütün varlığımız ile Allah’a yönelmeli, niyetimizi düzeltmeli, kötü düşünce ve arzulardan arınmalı, kalbimizi temizlemeliyiz. Günahlarımızdan kurtulmak için Allah’ın mağfiret, rahmet ve rızasını elde etmeyi, Ramazan sonunda affedilenler arasına girmeyi hedeflemeliyiz.
  2. Ramazan ayına bu ayı en iyi bir şekilde ihya etmeye, oruç tutma, mukabele, iftar verme gibi Ramazana özgün ibadetleri yapmaya azim ve niyet içinde olmalıyız.
  3. Ramazan ayında ev halkına; eş ve çocuklarımıza karşı daha hoşgörülü, şefkat ve merhametli bir davranış içine girmeliyiz.
  4. Sahur ve iftar sofralarını israfa kaçmadan zenginleştirmeliyiz.
  5. Çalıştırdığımız insanlar varsa onlara Ramazan öncesine göre biraz daha hoşgörülü olmalı, mümkünse işlerini hafifletmeliyiz.
  6. İnsan haklarına saygılı olmalı, yakınlarımız, komşularımız ve iş arkadaşlarımız ile dargınlığımız varsa Ramazan ayında buna son vermeli, kimseye dargın ve kırgın olmadan Ramazan ayına girmeliyiz.
https://www.eansiklopedi.com/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum