PUTİN OCAK AYINDA GÖREVİ BIRAKIYOR!

PUTİN OCAK AYINDA GÖREVİ BIRAKIYOR!
06 Kasım 2020 - 17:26

Birleşik Krallık basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görevi bırakacağını iddia etti. The Sun gazetesi, Putin’in ayrılacağı tarihi de verdi.

Birleşik Krallık basınından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi. The Sun‘ın Moskova’daki kaynaklarına dayandırdığı haberde, Putin’in 2012’den bu yana Parkison hastalığının pençesinde olduğu ve ocak ayının sonunda görevini bırakacağı ileri sürüldü.

BELİRTİ SAĞ KOLUNDA ÇIKTI

Putin’in zaman zaman sağ kolunda beliren bulguların, Parkinson hastalığıyla bağlantılı olduğu iddia edildi. Putin hakkında geçen yıllarda da Parkinson hastası olduğuna dair bazı spekülasyonlar yapılırken, söz konusu iddialar Britanya Tıp Dergisi tarafından incelendi. Yapılan değerlendirmede, Putin’in sağ kolunda asimetrik olarak azaltılmış bir kol salınımı olduğu ve bulgunun Parkinson hastalığının bir belirtisi olduğu belirtildi.

ÖMÜR BOYU SENATÖR OLACAK

Öte yandan Rus medyası, hafta başında Putin’in ömür boyu senatör olmasını sağlamak için yasa tasarısı hazırlandığı yazdı. Tasarı Rusya’da nihai bir iktidar geçişi için zemin hazırlandığının işareti olarak değerlendirildi.

PESKOV, İSTİFA İDDİALARINI REDDETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in sağlığının çok iyi olduğunu ve Parkinson hastalığı iddialarını “Tamamen saçma” diyerek reddetti. Peskov, Putin’in yakın gelecekte istifa etmeyi planlayıp planlamadığı hakkında sorulan soruya “Hayır” yanıtını vererek “Başkanla her şey yolunda” dedi. 

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum