PAŞİNYAN: "AZERBAYCAN TOP TANK TÜFEKLE SAVAŞIYOR" - Jale ALTUNEL

PAŞİNYAN: "AZERBAYCAN TOP TANK TÜFEKLE SAVAŞIYOR" - Jale ALTUNEL
03 Kasım 2020 - 17:13

Taşnak Sütyun ve Asala artığı terör örgütü üyesi, 1. Karabağ baskın İşgâli veteranlarından Paşinyan efendi, panik ve korku içersinde böyle buyurmuş. Demiş ki "tankla topla tüfekle" savaşıyorlar. Bakın şu Allah'ın işine. Demek Azerbaycan Ordu kurmuş ve tankla topla tüfekle savaşıyormuş ha? İnanılır gibi değil! 

Neden böyle dediğini, Azerbaycan topraklarının nasıl işgâl edildiğine canlı tanıklık etmiş Azerbaycanlı dostlarımız gayet iyi biliyorlar. Ve herkesin bildiği bir gerçek olduğundan söyleme ve dile getirme ihtiyacı duymuyorlar. Çünkü Paşinyan efendi neye alışıktır biliyor musunuz? Azerbaycan'ın bir ordusunun olmamasına alışıktır. Tank top tüfek bir yana dursun, sivil halkın elinden av tüfeklerinin bile alınmış olmasına alışıktır...

Evet dostlar. Terörist ermenistan, 1988 - 1993 yılları arasında gerçekleşen Karabağ İşgâli'nde, Rusya'nın yardımlarıyla önce Azerbaycan ahalisini av tüfekleri de dahil olmak üzere tüm silahlardan arındırmıştır. Silahsız sursatsız, topsuz tüfeksiz tanksız bir Azerbaycan ahalisi karşısında, o devrin her tür savaş ve mühimmatına sahip silahlarla donatılmış olan terör örgütü ermenistan, tüm bunların üstüne bir de Rusya'dan gelen 366. Alay ile beraber Azerbaycan sivillerinin ve Karabağ'ın üzerine çullanmışlardı. İşte Paşinyan efendinin alışık olduğu ve karşısında görmek istediği böyle bir Azerbaycan'dır. 

Bu yüzden 1988 - 1993 arası Karabağ'da yaşananları lütfen 1. Karabağ Savaşı olarak adlandırmayınız. O, silahsız bırakılmış bir halkın namusunun, şerefinin, vatanının işgaliydi. Şimdi 2020 27 Eylül'den itibaren yaşananlar ise, gerçek bir savaştır. Karabağ Kurtuluş Savaşı'dır. 

Terörist Paşinyan, karşısında silahlı sursatlı tanklı toplu tüfekli bir Azerbaycan Ordusu görünce ve yitkileri on binler seviyesine yükselince bu sözler ağzından panikle, korkuyla ve şaşkınlıkla dökülmüştür. Onların alışık olduğu silahsız bırakılmış çaresiz bir halktır. 

Bakın en ilginç olansa şudur ki, Türk Milleti silahsızken ve ermeni terör örgütüne Rusya'nın önemli yardımları varken bile Karabağ'ı işgal etmeleri tastamam 5 yıllarını almıştı. Şimdi Azerbaycan'ın bir ordusu var. Ve henüz 1 ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına karşın, pek çok rayon şehir ve köyler işgâlden kurtarılmıştır. Terörist Paşinyan'ın zırlaşması boşuna değildir yani. 

Ermenistan denen çakma oluşumu ve liderlerini terörist olarak anmamızın da boşuna olmadığını artık tüm dünya kamuoyunun anlamış olması lazım. Sürekli olarak sivil yerleşim yerlerine füzelerle saldıran ve çoluk çocuğun, sivil ahalinin ölümüne neden olanları bir ordu gibi değil, ancak terör grubu olarak değerlendirebiliyoruz.

Azerbaycan Ordusu sivilleri öldürmek konusunda ermeni terör örgütü kadar rahat ve fütursuz davransaydı bu 1 ayın içersinde Karabağın tamamını işgâlden kurtarmış olurdu. Ama Türk Orduları dünyanın hiç bir yerinde o türden ahlaksızca bir tutum sergilememiştir. Türk Mehmetçikleri Onurlu, Ahlâklı ve Şanlıdır. Bizler Şanlı Azerbaycan Ordusu derken, asla hamaset yapmıyor, Metehan'dan bu yana, tüm dünyanın tanıyıp bildiği o şanı ve şöhreti dile getiriyoruz sadece.

28. Ekim. 2020

Kaynak: ASASMEDYA - Haberler


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum