ÖZBEKİSTAN VE TÜRKMENİSTAN, SINIR PROBLEMLERİNİ SONLANDIRMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

ÖZBEKİSTAN VE TÜRKMENİSTAN, SINIR PROBLEMLERİNİ SONLANDIRMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ
27 Aralık 2019 - 20:09

Özbekistan ve Türkmenistan arasındaki ihtilaflı sınır meselelerini çözüme kavuşturmak için iki ülke delegasyonları bir araya geldi.

21-27 Aralık 2019 günleri arasında Özbekistan’ın Karşı şehrinde toplanan delegasyonlar ihtilaflı bölgelerde nihai bir sınır anlaşması için fikir alışverişinde bulundular. 2019 yılı içerisinde sınır problemlerine karşı atılan adımlar değerlendirilip 2020 yılına dair hedefler belirlendi.

Müzakerelerin sonunda Özbekistan delegasyonu başkanı Tolkin Abdullayev ve Türkmenistan delegasyonu başkanı Mamed Mamedov sınır düzenlemelerine dair 2020 yılında yapılacaklar üzerine bir beyanname imzaladılar.

“SINIR PROBLEMLERİ GİDERİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Orta Asya’da Sovyetler Birliği tarafından çizilen sorunlu sınırlar nedeniyle istikrarsız ve gerilimli dönemler yaşandı. Son yıllarda, Özbekistan’ın yapıcı politikalara geri dönüşü ile birlikte sınır problemleri, ülkeler arası düzenlemeler ile giderilmeye çalışılıyor.

Geçtiğimiz aylarda sınır sorunları nedeniyle özellikle Kırgızistan ve Tacikistan arasında silahlı çatışmaya varan krizler yaşanmıştı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/ozbekistan-ve-turkmenistan-sinir-problemlerini-sonlandirmak-icin-bir-araya-geldi/136929/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum