Nursultan Nazarbayev Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'le görüştü

Kazakistan Cumhuriyeti Birinci Cumhurbaşkanı Elbaşı Sayın Nursultan Nazarbayev Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'i kabul etti.

Nursultan Nazarbayev Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'le görüştü
09 Ekim 2019 - 11:16

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Kazakistan Cumhuriyeti Birinci Cumhurbaşkanı Elbaşı Sayın  Nursultan Nazarbayev tarafından 8 Ekim 2019 tarhinde Nur Sultan'da kabul edilmiştir.
Genel Sekreter B. Amreyev,  kendisini Türk dünyasını birleştirme çabalarına adayan ve Türk Konseyi'nin temellerini fikir babası olarak atan saygın devlet adamı  Elbaşı Nazarbayev tarafından kabul edilmekten duyduğu gurur ve mutluluğu  dile getirmiştir.    Türk Konseyi Devlet Başkanları'nın, Kazakistan Lideri'ne ömür boyu Türk Konseyi Onursal Başkanı statü ve unvanının verilmesi konusundaki kararına değinen Genel Sekreter, Türk Konseyi'nin birçok başarısının temelini oluşturan güçlü desteği, sonsuz çabaları ve ileri görüşlü fikirleri için Ekselanslarına kalbi teşekkürlerini sunmuştur.
Genel Sekreter B. Amreyev, Elbaşı Nursultan Nazarbayev’e, Özbekistan’ın katılımı ve Macaristan’da Avrupa Ofisinin açılmasıyla birlikte başlayan Türk Konseyi’nin genişleme süreci ile ilgili önemli gelişmelerin yanı sıra 15 Ekim’de Bakü’de düzenlenecek olan ve Türk Konseyi'nin kuruluşunun 10. Yıldönümünün kutlanacağı Türk Konseyi 7. Zirvesi’nin hazırlıklarına ilişkin bilgi aktarmıştır.
Genel Sekreter aynı zamanda, geçtiğimiz aylarda kurulan Ortak Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Özbekistan Hükümeti’nin ev sahipliğinde Taşkent’te düzenlenen 1. İş ve Yatırım Forumu’nun sonuçları ile Sekretaryanın Ortak Yatırım Fonu kurulması çabaları da dâhil olmak üzere Türk İşbirliği’nin ekonomik boyutlarının artırılmasına ilişkin Devlet Başkanlarının kararlarının uygulanmasına ilişkin çalışmalar hakkında Kazak Lideri’ne bilgi vermiştir. Genel Sekreter tarafından Cumhurbaşkanı'na Türkmenistan ve uluslararası örgütlerle ilişkiler hakkında da bilgi sunulmuştur.
Kazakistan'ın Birinci Cumhurbaşkanı Elbaşı Nazarbayev Özbekistan’ın Türk Konseyi’ne katılmasına ilişkin memnuniyetini dile getirerek bunun, Üye Ülkelerin ortak potansiyelini önemli ölçüde artıracağını belirtmiştir. Cumhurbaşkanı ayrıca Türk Konseyi Avrupa Ofisi’nin açılmasından ve Örgütün ekonomik işbirliğine odaklanmasından duyduğu memnuniyeti de ifade etmiştir.
Elbaşı, yaklaşmakta olan Türk Konseyi Zirvesi'nin, Türk Dili Konuşan Ülkelerin işbirliğini daha da güçlendirmek için yeni bir sayfa açacağını umduğunu belirtmiştir.

Kaynak:turkon.org

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum