Naci Yengin Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinde Fatih'in Manisa Yıllarını Anlattı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa şubesinde Yazar Naci Yengin "Fatih Sultan Mehmet'in Manisa Günleri" başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

 Naci Yengin Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinde Fatih'in Manisa Yıllarını Anlattı.
08 Mart 2024 - 09:08 - Güncelleme: 08 Mart 2024 - 09:29
Fatih Sultan Mehmet’in Manisa Yılları
Tarih: 07 Mart 2024 Perşembe 20:00
Yer: Manisa Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisi Salonu
Konu:Fatih Sultan Mehmet’in Manisa Yılları Konusunda “Şehzade Sultan” kitabının yazarı Araştırmacı Tarihçi Yazar Naci Yengin ile Söyleşi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi tarafından düzenlenen Manisa İrfan Meclisi Edebiyat Sohbetleri’nde Fatih Sultan Mehmet’in Manisa yılları konuşuldu. Programa Ulaştırma Bakan Yardımcısı Osman BOYRAZ, TDED Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş, Manisa CBÜ İktisadi İlimler Fakültesi Dekanı Cüneyt Yenal KESBİÇ, TDED İzmir Şube Başkanı Emre Şimşek, öğretim üyeleri, yerel tarih araştırmacıları, tarihçiler, yazarlar, STK temsilciler ve çok sayıda edebiyat sever katıldı.

Program TDED Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş’ın açılış konuşması ile başladı. TDED İzmir Şube Başkanı Emre Şimşek’in şiir okuması ile devam etti. Ulaştırma Bakan Yardımcısı Osman BOYRAZ, böyle güzel bir ortamda olmaktan mutlu olduğunu ve Manisa’da edebiyatın ve tarihin konuşulmasından duyduğu memnuniyeti belirterek bir şiir ile programa katkı sağladı. Daha sonra Manisa TDED Eğitim Komisyonu Başkanı Eğitimci Yazar Nilgün Hökenek Ürkmez’in moderatörlüğünde araştırmacı tarihçi yazar Naci Yengin, Fatih Sultan Mehmet’in Manisa yıllarını anlattı. Program sonrası yazar konuklar için kitabını imzaladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum