Manisa Şehzadeler Türk Ocağında "Osmanlı Kültür ve Medeniyeti" konuşuldu

Manisa Şehzadeler Türk Ocağında "Osmanlı Kültür ve Medeniyeti" konuşuldu
18 Ekim 2019 - 19:57

OSMANLI KÜLTÜR VE MEDENİYETİ ÜZERİNE

Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinde 17 Ekim 2019 Perşembe akşamı yapılan sohbetinin konusu; “Osmanlı Kültür ve Medeniyeti”, sohbet konuğu ise MCBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İlker Mümin Çağlar oldu.


Üyelerden Şeyma Yalçın, Dr. Öğretim Üyesi İlker Mümin Çağlar’ın öz geçmişi hakkında bilgi verdi.
İlker Mümin Çağlar konuşmasına, kültür ve medeniyet kavramları hakkında açıklamalarla başlayarak, batıda ve bizde bu kavramlara yüklenen anlam ve isimlendirmeler üzerinde durdu, Ziya Gökalp ve Cemil Meriç’in bu konudaki görüşlerine dikkat çekti.


Kültür ve medeniyetin oluşmasında; dinin ve dilin önemli olduğunu söyleyen Çağlar, Anadolu Selçuklu, beylikler ve Osmanlı döneminde yaşanan kültür değişmeleri ile bu değişimleri etkileyen faktörler hakkında açıklamalarda bulundu. Türkleşmenin ve İslâmlaşmanın aynı zamanda olduğu söyledi.


Devletin, sanat ve edebiyat alanındaki çalışmaları desteklediğini, özendirdiğini, inanç temelinde; genel nizama uyanlar ile vergisini verenlere hiçbir ayrım yapılmadığını, tarikat ve benzeri yapıların devlet işlerine karıştırılmadığını, devletin hükümranlık alanına girildiğinde müdahalenin çok sert olduğunu ifade etti.
Soru cevap bölümünden sonra Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi başkanı Ferhat Berber sohbet konuğuna teşekkür etti.


Dr. Öğretim Üyesi İlker Mümin Çağlar’a günün anısına plâketini, Turgutlu ilçesinin eski belediye başkanlarından, münevver ve değerli insan Mehmet Tüzel Gökyayla, katılım belgesini de Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Manisa Şubesi başkanı Nazmi Akçay verdi.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabılar, telefon ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, Abdurrahman Büyüktaş ve Mustafa Oral dahil, takım elbise ve iç mekan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum