Manisa Şehzadeler Türk Ocağında "Biraz Müzik Biraz Şiir" Adlı Kültür Sanat Programı Düzenlendi.

Manisa Şehzadeler Türk Ocağında "Biraz Müzik Biraz Şiir" Adlı Kültür Sanat Programı Düzenlendi.
26 Nisan 2019 - 16:53

BİRAZ MÜZİK BİRAZ ŞİİR
(Kültür ve Sanat Programı)
Türk Ocakları Şehzadeler Şubesi, 25 Nisan 2019 Perşembe akşamı yapılan bu dönemin son sohbet programını “Biraz Müzik Biraz Şiir” adı altında kültür ve sanata ayırdı.
Kültür ve sanat etkinliğinin misafirleri MCBÜ öğretim üyesi Erhan Zeteroğlu ile şube yönetim kurulu üyemiz şair Orhan Haşim Elmalı oldu.
Erhan Zeteroğlu, bağlamasıyla millî marşlarımızdan, türkülerimizden örnekler verip söyleyerek, gönüllerimizi Yemen’den Kerkük’e, Tuna boylarından Bolu’ya muhteşem bir gezintiye çıkardı. 
Şiir okumaları da ilgiyle takip edilen Orhan Haşim Elmalı ise edebiyatımızın sevilen ve tanınan şairlerinden şiirler okudu. Elmalı, şehit edilen Fırat Çakıroğlu için yazdığı;
“Vay ki biz çirkindik
Kahpeler, en yakışıklımıza kıydılar…” dizelerini okurken duygulu anlar yaşandı. 
Zaman zaman dinleyicilerin de şiir okuyup, türkülere eşlik ettiği sohbetin devamında; Türk Ocakları Şehzadeler Şubesi başkanı Ferhat Berber, çalışmaları hakkında bilgi vererek gelecek dönemde de ocağın misyonuna yakışır faaliyetlere ısrarla devam edeceklerini belirtip, programların gerçekleşmesinde katkısı olanlara ve özellikle gençlere çok teşekkür etti. 
Ferhat Berber, 3 Mayıs 2019’da “Türkçülük Günü” münasebetiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi ile beraber Atatürk Kentpark’ta gerçekleştirecekleri etkinliğe bütün misafirleri davet etti.
Kültür ve sanat programının sonunda; Erhan Zeteroğlu ve Orhan Haşim Elmalı’ya plaket ve katlım belgeleri yönetim kurulu üyesi Eren Dağıstanlı tarafından verildi.

Kaynak: Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve iç mekan
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum