Manisa Kültür Sohbetleri sohbetleri Tezcan Karadanışman'la devam etti

Manisa Kültür Sohbetleri ikinci oturumunu 30 Aralık 2016 tarihinde Tezcan Karadanışman'la "Manisa Bizimdir" konulu programla gerçekleştirdi.

Manisa Kültür Sohbetleri sohbetleri Tezcan Karadanışman'la devam etti
31 Aralık 2016 - 19:56 - Güncelleme: 31 Aralık 2016 - 20:02

Manisa Kültür Sohbetleri Tezcan Karadanışman’la “Manisa Bizimdir” programını gerçekleştirdi.

Manisa Kültür Sohbetleri ikinci oturumunu 30 Aralık 2016 tarihinde Tezcan Karadanışman'la "Manisa Bizimdir" konulu programla gerçekleştirdi.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün desteği ile gerçekleştirilen Manisa Kültür Sohbetlerinde bu haftanın konuğu Manisa’nın tanınmış simalarından Tezcan Karadanışman’dı.

Organizatörlüğünü tarihçi-yazar Naci Yengin’in gerçekleştirdiği Manisa Kültür Sohbetlerinde “Manisa Bizimdir” konulu sohbetiyle Tezcan Karadanışman doyumsuz bir sohbet gerçekleştirdi.

Manisa’nın kültür ve sanat camiasına hitap eden Manisa Kültür Sohbetleri programı Borsa Kahvesi olarak bilinen Dr. İbrahim Türek Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Tarihi mekâna uygun konuların seçildiği programda Tezcan Karadanışman’ın bir saatlik konuşması izleyiciler arasında çoğunluğunu kültür, sanat ve siyaset hayatında önemli isimlerin oluşturduğu misafirler tarafından soru ve görüşlerle zenginleştirildi.

“Şehirlerin hafızası belgeler ve yaşayan tanıkların hafızalarının yardımıyla ortaya çıkarılabilir.

Hele hele şehrin yakın geçmişine dair merak ettiğiniz konular varsa işte o zaman belge gibi hafızaya sahip insanlardan daha önemlisi yoktur!

Birçok insan tanır, birçok kitap okuruz. Onlar ki şehirlere dair yazdığı yazılarını ölümsüzleşmişlerdir.

Manisa gibi bir şehirde hafıza kaybı yaşanıyorsa bu Manisalıların sorumluluğundadır. Mesuliyet Manisalılara aittir.

Manisa’da yıllardır didinip duran, iğne ile kuyu kazma pahasına şehrinin hafızasını canlı tutup birikimlerini gelecek nesillere aktarma gayretinde bulunan insanlardan birisi ve belki de birincisi de Tezcan Karadanışmandır.” 

Manisa ve Manisa’nın tarihi, kültürel dokusu, sosyal hayatın dün ve bugünü arasındaki farklar, mesir bayramı… Birçok konuda değerli birikimlerini aktaran Tezcan Karadanışman’ın sohbeti hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. THM

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum