KUDÜS - Mustafa KIZIKLI

KUDÜS - Mustafa KIZIKLI
04 Şubat 2020 - 13:18

KUDÜS


Kudüs'e kimin sahip olduğu bu zamanda bence çok önemli değil.
Aslında bir taraflarını yırtıp güya bağıran dinbazların da umurunda değil.

Bu Kudüs meselesi en çok da Ortadoğu'da küresel sömürgenlere yavşarken, cahil halklarını baskı altına alıp, uydurdukları dinle kandıran, yöneten şarlatan diktatörlerin, tiranların işine yarıyor.

Güya İslam adına Kudüs'e sahip çıkıyorlar ama aydınlanmanın, gelişmenin önünde en büyük engel olmaya da devam ediyorlar. Çünkü aydınlık bir toplumda o koltuklarda bir dakika tutunamazlar. İşte Kudüs meselesi bunlar için bir istismar aracı, kendi toplumlarını gaza getirme, hedef şaşırtma enstrümanıdır sadece ve öyle kullanıyorlar.

Eğer kader denen şeye inanılıyorsa, Kudüs milattan önceki tarihlerden beri kaderini dosdoğru yaşıyor. Hep daha akıllı, daha aydın, daha bilimsel ve daha güçlü toplumlar, devletler hakim olmuştur Kudüs'e...

Şimdi ise mevcut Arapların veya bu günkü halimizle biz Türklerin Kudüs'e hakim olması kadere de, akla da, zamanın tabiatına da aykırıdır...

O zaman boş yere bağırmaya, düğünde davulcu yellenmesine hiç gerek yoktur, Kudüs kaderini yaşayacaktır, öyle veya böyle hak edenin olacaktır.

Bir gün akıllanır, aydınlanır, bilimsel eğitimimiz olur, kifayetsiz muhteris şarlatanlar yerine akıllı samimi insanları yönetici yaparız, tarikat şeyleri yerine bilim insanlarına itibar ederiz, devletimiz, milletimiz, teknolojimiz gelişir güçlenir ve milletler cemiyetinde büyük balık olduğumuzda Kudüs'ü gündeme alırız ki zaten yine kader tecelli eder ve Kudüs Müslümanların olur.

O vakte kadar Kudüs yerinde duracak ve bu Araplardan çok daha iyi bakılacak, imar edilecek ve temiz tutulacaktır, kimse merak etmesin.

Mustafa KIZIKLI


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum