KTMM BAŞKANI REFAT ÇUBAROV'A MEHMET NİYAZİ ÖDÜLÜ

KTMM BAŞKANI REFAT ÇUBAROV'A MEHMET NİYAZİ ÖDÜLÜ
11 Aralık 2020 - 23:00

Romanya’nın Köstence şehrindeki Mehmet Niyazi Kültür Derneği bu yılki Mehmet Niyazi ödülüne Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’u layık gördü. Geçen yıl ülkedeki 13 Aralık Tatar Milli Günü çerçevesinde Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu’na verilen ödülün, bu yıl Çubarov’a verileceği açıklandı.

Romanya Mehmet Niyazi Kültür Derneği, Kırım Tatar halkının özgürlük mücadelesine verdiği desteklerden ötürü Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’a Mehmet Niyazi Ödülü verdi. Mehmet Niyazi Kültür Derneğinden bugün yapılan açıklamada, ödül töreninin bu yıl salgın nedeniyle kamuya açık bir şekilde yapılamayacağı öğrenildi.

Mehmet Niyazi Kültür Derneği Başkanı Erol Murad, konuyla ilgili QHA’ya bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Refat Bey’e çok saygılarımızla bu ödülü takdim ediyoruz. Geçen sene efsane liderimize, sayın Mustafa Aga’ya takdim etmiştik. Maalesf bu sene koronavirüs yüzünden faaliyet yapamadık. Duamız en kısa zamanda özgür Kırım’da buluşuruz. Mustafa Aga ve Refat Aga’ya bu ödülü vermekten çok mutluyuz. Kırım’da yaşayan tüm kardeşlerimize saygılarımızı iletiyoruz”

ROMANYA MEHMET NİYAZİ ÖDÜLLERİ

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

ROMANYA TATARLARI MİLLİ GÜNÜ

13 Aralık tarihi, Romanya Tatarları Milli Günü, Kırım Halk Cumhuriyeti kurucusu Numan Çelebicihan’ın, 13 Aralık 1917’de Kırım Tatar Milli Kurultayı’na anayasayı sunması anısına kutlanıyor. Romanya’daki Kırım Tatarları, 2006 yılından bu yana Kırım Tatar asıllı eski milletvekili Aledin Amet’in girişimiyle, Romanya Parlamentosu’nun çıkardığı yasayla Romanya Tatarları Milli Günü’nü kutluyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum