KIRIMOĞLU: ESİR DEĞİŞİMİNDE ÖNCELİKLE UZUN SÜRELİ CEZA ALANLARIN SERBEST BIRAKILMASI GEREKİYOR

KIRIMOĞLU: ESİR DEĞİŞİMİNDE ÖNCELİKLE UZUN SÜRELİ CEZA ALANLARIN SERBEST BIRAKILMASI GEREKİYOR
08 Şubat 2020 - 16:39 - Güncelleme: 08 Şubat 2020 - 16:42

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Ukrayna ve Rusya arasındaki esir değişimi çerçevesinde serbest bırakılacakların listelerini inceledi. Kırımoğlu, öncelikle Rusya ve Kırım’da en uzun hapis cezalarını alan Ukrayna vatandaşlarının serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Krım.Realii’yle gerçekleştirdiği röportajda konuyla ilgili açıklama yapan Kırımoğlu “Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) bize değişim listesini onay için gönderdi. Biz bakıp, listeyi birkaç kısma böldük. Öncellikle serbest bırakılacaklar konusunda kendi bakış açımız var. Öncelikle, 17 veya 19 yıl gibi en uzun hapis cezalarına mahkum edilen yurttaşlarımızın serbest bırakılmaları gerektiğini düşünüyoruz. Yasal sınırlamaları veya kefaleti olanlar listenin sonunda, çünkü onlar cezaevlerinde bulunanlara göre daha az sorun yaşıyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Kırımoğlu, esir değişimi sürecinin devam ettiğini ve Kırım Tatar Milli Meclisinin her bir tutsağa ayrıca dikkat edeceğini belirtti.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/kirimoglu-esir-degisiminde-oncelikle-uzun-sureli-ceza-alanlarin-serbest-birakilmasi-gerekiyor/156292/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum