Özbekistan Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Kerimov kabri başında anıldı

Özbekistan Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Kerimov kabri başında anıldı
30 Ocak 2022 - 18:59

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevkat Mirziyoyev, ülkenin ilk cumhurbaşkanı İslam Kerimov’u kabri başında andı. Devlet başkanı, İslam Kerimov Bilim ve Eğitim Anıtı Kompleksi’ni ziyaret etmesinin ardından Birinci Cumhurbaşkanının anıtına çelenk koydu.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevkat Mirziyoyev’un ekibi ve Kerimov’un yakınları tarafından 30 Ocak 2022’de, ülkenin ilk cumhurbaşkanı İslam Kerimov kabri başında anıldı.

Anma törenine Meclis milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı İdaresi ve hükümet temsilcileri, Kerimov’un yakınları, sevdikleri, bilim ve kültür temsilcileri, akademisyenler ve kent halkı katıldı. İslam Kerimov’un Semerkant ve Karşi’deki heykellerine de çiçekler bırakıldı. Şevkat Mirziyoyev, “Maalesef tarihimizde milletin ileri gelenlerinin hayatları boyunca övüldüğü, öldükten sonra da aşağılandığı durumlar olmuştur.” dedi. 

ŞEVKAT MİRZİYOYEV: İSLAM KERİMOV’A NE AKDAR SAYGI DUYARSAK, HALKIMIZA VE GENÇLERİMİZE O KADAR İLHAM VERİRİZ

Şevkat Mirziyoyev anma törende, cumhurbaşkanlığının ilk gününden itibaren İslam Kerimov’un hayırlarının devam edeceğini, anısını ölümsüzleştirmek için kararlar alındığını ve türbesinin inşa edildiğini söyledi. 

Atalarına ve tarihi kahramanlarına saygı duyan bir millet her zaman saygıyı hak edeceğinin altını çizen Mirziyoyev, “İlk Cumhurbaşkanımız İslam Kerimov’a ne kadar saygı duyarsak, halkımıza ve gençlerimize o kadar ilham veririz” ifadesini kullandı. Ayrıca cumhurbaşkanı, bu anlayışın büyük ölçüde gelecek nesillerin vicdanı ve cesaretinden kaynaklandığını kaydetti.

Tören, Cumhurbaşkanı Mirziyoev’in konuşmasından sonra Kuran-ı Kerim ayetleri okundu ve dualar edildi. Ayrıca İslam Kerimov’un halkı için yaptığı projelerden bahsedildi.


Kırım Haber Ajansı - QHA
_QHA Ankara
30 Ocak 2022, 15:29

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum