Kıbrıs Türklüğünün varoluş mücadelesinin timsali Rauf Raif Denktaş'ın 9. vefat yıl dönümü

Kıbrıs Türklüğünün varoluş mücadelesinin timsali Rauf Raif Denktaş'ın 9. vefat yıl dönümü
13 Ocak 2021 - 17:34

Hayatını Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığına adayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, vefatının 9’uncu yıl dönümünde rahmet ve minnetle anılıyor. Kıbrıs’ta Türk varlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu için verdiği mücadele ile hafızalara kazınan Denktaş için Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından bir anma mesajı yayımlandı.

Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinde önemli bir yeri olan Rauf Raif Denktaş, ömrü boyunca bağımsızlık için mücadele etti. Hayatı, fikirleri ve siyaset sahnesindeki mücadelesiyle gelecek nesillere ışık tutan Denktaş, Türkiye ve Türk dünyasında her zaman saygıyla karşılandı.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİNDEN DENKTAŞ İÇİN ANMA MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı vefatının dokuzuncu yıl dönümü sebebiyle anma mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda:

“Merhum Rauf Denktaş, Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve hürriyet davasını Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde, dirayet ve özveriyle savunmuştur. Bu süreçte karşılaşılan her türlü zorluğun aşılmasında üstün bir liderlik sergileyen, çağımızın en haklı davalarından birinin savunucusu olan Rauf Denktaş, kalplerimizdeki ve tarihteki müstesna yerini her zaman muhafaza edecektir.

Merhum Rauf Denktaş’tan alınan ilhamla sürdürülen milli davamızda her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türk halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi vurguluyor, Merhum Denktaş’ı bir kez daha saygıyla anıyoruz.”


Qırım Haber Ajansı

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum