İstikşafi görüşmeler, 5 yıl sonra tekrar başlıyor!

İstikşafi görüşmeler, 5 yıl sonra tekrar başlıyor!
13 Ocak 2021 - 17:36 - Güncelleme: 13 Ocak 2021 - 17:38

Türkiye ile Yunanistan arasında düzenlenecek istikşafi görüşmelerin, yeniden başlayacağı bildirildi. Görüşmelerin diyaloğu geliştirmeye katkı sağlaması ve adil, kalıcı ve kapsamlı çözüm için bir zemin oluşturulması amaçlanıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun istikşafi görüşmelerin tekrar başlamasına yönelik çağrısının ardından Yunan hükumeti de daveti kabul etti. İki ülke arasında, Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunlarını ele almak için yapılacak istikşafi görüşmelerin 25 Ocak 2021 tarihinde tekrar başlamasına karar verildi. Türk ve Yunan dışişleri bakanlıkları arasındaki görüşmelerin ardından taraflar, istikşafi görüşmelerin 61. turunun 25 Ocak’ta İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kaldı.

“TÜRK-YUNANİLİŞKİLERİ 2021’DE DAHA İYİ OLACAK”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk-Yunan ilişkilerinin 2021 yılında daha iyi bir düzeye geleceğine inandığını söyledi. Miçotakis, tekrar başlayacak olan istikşafi görüşmeler için “Bu görüşmelerin başlatılmasını en başından beri arzu ediyorduk zaten. Türkiye ile oturup konuşmak, hiç konuşmamaktan çok daha iyidir” dedi.

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum