KIBRIS TÜRK'TÜR, TÜRK KALACAKTIR! - Prof. Dr. Nurullah Çetin

KIBRIS TÜRK'TÜR, TÜRK KALACAKTIR! - Prof. Dr. Nurullah Çetin
08 Şubat 2020 - 21:25 - Güncelleme: 08 Şubat 2020 - 21:30

KIBRIS TÜRK’TÜR, TÜRK KALACAKTIR!

Toprağa kanlarını akıtarak orayı vatan yapanlarla, salyalarını akıtarak çamur yapıp düşmana verenler arasındaki tarihî mücadeleyi çok güzel açıklayan yaşanmış bir olay vardır.

27 Nisan 1920 günü Azerbaycan meclisinde Azerbaycan’ın Komünist Rusya’ya teslim olup olmaması konusu tartışılır. Komünist milletvekili Ali Haydar Karayev, devlet başkanı Mehmet Emin Resulzade’ye bağırır: “Azerbaycan’ın Komünist Rusya’ya teslim olmasını kabul etmezsen senin gözlerini oyarım!”

1920'de Komünist Rus ordusu Kızıl Ordu temsilcilerini Bakü'ye çağıran ve Azerbaycan'ın bağımsızlığını sona erdirip Ruslara teslim eden Ali Haydar Karayev, parlamentoda Karabağ'ın Ermenilere verilmesini teklif eder...

Atatürk'ün yakın dostu, muhabbetliği, kurtuluş savaşında Türkiye'ye 500 kg altın gönderen Neriman Nerimanov, Ali Haydar Karayev'e tarihi bir cevap verir bu iğrenç teklif üzerine: "Ali Haydar! Karabağ senin g.tün değildir her gelene veresin!" diyerek o alçağa gereken dersi vermiştir.

Mehmet Emin Resulzade de acı bir tebessümle cevap verir: “Sen zaten bütün milletin gözlerini oydun!”

Ali Haydar bu kez salondakilere döner: “Kimse sesini çıkarmasın, sesini çıkaranı kurşuna dizerim!”

Mehmet Emin Resulzade ise ona şöyle der: “Sen bir tek kurşun dahi atmadan bu milleti mahvettin Ali Haydar! O güvendiğin yoldaşlar bir gün seni kurşuna dizerken beni ve bu günleri de hatırlarsın!”

Nitekim 1937’de Ali Haydar ve birçok Komünist Azerbaycan Türk’ü, yoldaşları Komünist Ruslar tarafından kurşuna dizilir.

Komünist Ruslar, Ali Haydar denilen bu herif-i nâ-şerifi emperyalist amaçları için bir süre kullandıktan sonra 1937’de kurşuna dizerek kara tamuya gönderdiler. Hainlerin sonu her zaman böyle rezilce bir kepazeliktir.

1571’de atalarımızın mübarek kanlarının karışarak vatan yapıldığı Kıbrıs, 1974’te Mehmetçiğin alınteri ve kanıyla tekrar ebediyyen Türk vatanı olarak tescillendi.

Şimdilerde Türk’ün iyi ve saf niyetiyle kendisine KKTC Cumhurbaşkanlığını verdiği Mustafa Akıncı adlanan, Suriye PKK'sını temizlemeye yönelik Barış Pınarı Harekatımıza karşı çıkan yani PKK yandaşı olan ve damadı da bir Rum olan bu hain kişi, İngiliz gazetesi The Guardian'a verdiği bir mülakatta KKTC’nin Türkiye’ye bağlanma ihtimalini korkunç bir şey olarak nitelemiş ve Suriye'deki Fransız mandasına bağlı Hatay Devleti'nin 1939'da referandumla Türkiye'ye bağlanmasını kabul eden Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'i de hedef alarak "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" demiş.

Yani o zaman Hatay Türkiye’ye bağlanmaktansa Fransa’ya bağlansaydı daha iyi olurdu demeye getirirken, aslında öbür taraftan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye’ye bağlanmaktansa Yunanistan’a bağlansa daha iyi olur demek istiyor. Kızını Rum’a verdiği gibi Türk vatanını da yine Rumlara vermek istiyor.

Bu herif, Rum tarafına, Yunanistan’a, diğer Batılı devletlere ve bütün Türk düşmanı emperyalist devletlere demek istiyor ki, elinizi çabuk tutun, Türkiye bizi kendisine bağlamadan siz bizi kendinize bağlayın. Yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Rumlara, Yunanistan’a vermek istiyor. Neriman Nerimanov gibi yiğit, milliyetçi, güven veren, kahraman bir Türk başkanı çıkmalı ve Ali Haydar Karayev denen hainin soydaşı olan bu herife:

“-Mustafa Akıncı..! Mustafa Akıncı..! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti senin şeyin değildir ki her gelene veresin..!” Diye ağzının payını vermelidir.

Hatay halkoylaması ile Türkiye’ye katılmıştı. Şimdi vakit çok geç olmadan aynı yola başvurulmalıdır. Türkiye’nin Akdeniz’de devam ve bekası buna bağlıdır. Türk Devletini idare eden millî irade, derhal devreye girmeli, Kuzey Kıbrıs Türklerini harekete geçirmeli ve her türlü yola başvurularak ve işi şansa bırakmayacak şekilde her türlü tedbir alınarak Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’ye iltihakı sağlanmalı ve orası Türkiye’nin bir vilayeti haline getirilmelidir.

Bu yapılmazsa Kıbrıs’ı elde tutamayız. Emperyalist Haçlı Siyonist odaklar orayı kendi halinde rahat bırakmazlar, her türlü propagandayla orada bolca hain yetiştirmeye devam ederler. Gençleri, halkı zehirlemeye, mankurtlaştırmaya, zombileştirmeye, Türkleri Türklüklerine düşman, ama gâvura tapınan ahmak embesiller sürüsü haline getirmeye devam ederler.

Eğer daha fazla sürüncemede bırakılırsa Allah korusun, bir gün sabah kalktığımızda Kuzey Kıbrıs’la Güney Kıbrıs’ın birleştirildiğini, sonra da Yunanistan’a bağlandığını görüveririz.

Bütün Türk milleti ve Devleti hemen harekete geçmeli ve yavru vatan Kuzey Kıbrıs’ı, ana vatan Türkiye’nin kucağına vermelidir.

Prof. Dr. Nurullah Çetin

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum